Wednesday, 7 December 2011

Rambut Palsu

Selamat Petang Budak Takcomel Sekalian :)

'Your hair is so damnn fake !'

HAHAHHA :D Aku suka sangat nak cakap pasal benda ni.. Nak tau kenapa ? Kawan aku semua mengada ngada nak mem'fake'kan rambut diorang tu. Aku suka cakap fake hair dekat sorang kawan aku ni, lelaki. Dia ingat dia hot and sweet but puihhh, go to hell man.

Baik lelaki ke perempuan, rambut palsu ni aku nak tujukan kat manusia yang suka pakai rambut palsu, hair extensions or yang saje nak menggedik warna rambut or buat rebonding kat rambut yang serba normal tu :)

Ada yang terasa tak, well, mesti ada :) Kau sentap tak woi ? HAHAHAH :D sayang kau banyak ! Okay, aku pun teringin nak tau kenapa ramai yang suka buat rambut diorang jadi pelik -.- Okay, kalau yang mcm buat rambut sebab kesihatan or whatever. Aku boleh terima, tapi yang saje nak rebonding padahal rambut tu okay je mcm mana pulak ? -.-


That is not fake okay, just hodoh sebab buat mcmtu. Tu aku tak kesah lagi.. I mean, aku sangat takfaham kenapa nak warnakan rambut jadi platinum blonde, purple, red and else. Seriously, kalau aku ni suka kumpul manusia merak.. Aku penggal je kepala korang, awet sikit, tampal kat dinding.. Awww, so sweet :)

Helloo ! Kalau kulit tu putih takpe gaakk ! Ni like, what the fishball yo ? Comel ah tu ? Kulit duk gelap gelap sikit, nak warna rambut. Omaigoat. So not cool. Walaupun korang ni free hair and macam takde kerja nak buat, nampak cool cantik or pape je. Can't you just leave your hair the way it is ? Kalau perasan lah, rambut yang kat bawah sume dah macam, WOW, macam pelangi. Bila pandang atas kepala tu dah nampak hitam dia -.-



Cool lah ni, hah ?! Well, memang pun sebab dia cantik. Wow, you're so purrdyyy :) But you, if kau buat rambut macam ni kat Malaysia.. Well, aku taktau nak cakap apa. Mungkin kau.. adik badut or something ? Taktaulahh. Mestilah orang pandang serong and.. I don't know.. -_________- mcm takcool okay ! Aku cakap pun sebab ada kawan aku buat macam ni *sigh* so saadd :(

Siapa tak sayang kawan kan ? Aku ni baik tau :P So kalau kau setakat nak buat jahanam rambut sendiri sebab nak nampak cantik tu, lupakan jelah. Please ? Tak cantik punn. Lagi lagi budak Melayu yang buat. Nampak macam.. macam.. okay, abaikan. Nanti jadi benda lain pulak japlagi.

Aku tak kisah kau guna warna tak telap air ke, inai ke pape jee. Just think twice before you do anything, kay ? Bukan twice je kena fikit, berjuta kali la fikir ! Aku takbenci pun tengok orang yang warnakan rambut ni. Aku cool okay ;) hihihi. Tak benci pun. Cuma bagi aku, baik kau guna duit tu buat makan kasi perut kenyang je kan ? Lagi best.











Aku rasa ada pengruh Tumblr jugak kut. Iyalah, minah salleh kan suka buat rambut mcmni.. sebab diorang putih ! Nampaklah awesome, hot ! Duhhhh.. Korang ? Aku takpenci manusia jenis ni okay. Jangan salah faham pulak ye makcik ?

Aku pun tujukan benda yang sama dekat orang yang suka pergi saloon buat rambut style Lady Gagang ke hape. Rambut tu jadi lagi rosak je aku rasa. Lain lah kau nak buat treatment nak manja manjakan rambut kau tu.


you know what ? He reminds me of my uncle !



huh ? : jagalah rambut tu baik baik ye :)
nanti botak mcm abang Pitbull baru tau :D 


2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Solat penuh harini ?