Saturday, 31 December 2011

Goodbye 2011 And Hello 2012 !

Assalamualaikum peeps ! :) 


Dah nak berakhir pun tahun 2011 dan nak masuk tahun 2012. Macam macam kan cerita yang kita dengar pasal 2012. Aku terbaca jugak satu benda yang orang post kat fb dan aku rasa macam takut pulak sebab semua yang dia cakap ada bukti, stated in the Holy Quran. But walau apa pun, we've to change for the better. Takkan nak sama je kut macam tahun sebelum sebelum ni ?


Antara yang aku dengar yang diorang nak ubah untuk tahun 2012 ni :



  • be more attractive *siapa yang terasa tu, tahniah la*
  • nak jadi lagi rajin 
  • dapat completekan semua perkara wajib and sikit sikit amalan sunat :)
  • nak jadi kurus / nak jadi gemuk, HAHAHA teruskan !
  • jadi seorang yang pemaaf yada yada yada~
  • anak / kawan yang baik
  • less kurang ajar
  • jauh maksiat maksiat
  • DAN LAIN LAIN :D


Whatever it is, yang penting. Tolong berpijak pada bumi yang nyata. Jangan buat dunia ni macam kau yang punya :) Bukan kau pun yang tolong bayar bil rumah aku. So jangan banyak bunyi kay ?

Buat masa sekarang, aku tengah nak cari duit =='. Sedang berusaha, duhh. Kepada yang aku selalu marahmarah, ngumpat, ngutuk, carut, tampar, cubit, rotan, buli, pau duit dan lain lain. Aku minta maaf banyak banyak lah kalau ada yang terasa hati. Well, aku kan jahat :) Orang jahat kenalah buat cara jahat kan ? Kepada yang pernah disuruh paksa untuk ikat tali kasut aku, sayang korang banyak ! HAHAHAHAHAHA. Aku ni memang pemalas yang melampau.

Terima kasih sangat sebab tahan dengan perangai aku ni :) Korang ni baaaaiiikkk sangaaaaaaaatt ! :D BETUL, AKU TAKTIPU :D HIHIHIHIHIHIHI.

Thanks, assalamualaikum 2011 dan assalamualaikum juga buat 2012. Semoga tahun depan jadi tahun yang lebih baik buat kita semua~ :)

Jangan banyak gelak gelak, nanti hati jadi gelap. 

Juga kepada mereka yang sambung belajar, tak kira lah tempat jauh ke dekat. Jadi rajin, jangan belajar last minute ! Baca buku, doa banyak banyak ! Senang jawab exam ! :) Mudahkan segala urusan hidup, okay ? :)

Itu jelah dari aku. Tata ! :D


ps : taksabar nak belajar ! rindu betul kat +maths :) and nak pulangkan buku essay biology Puan Imelda. Thanks teacher, buku tu awesome ! :)



Friday, 30 December 2011

Mulut Jahat





Assalamualaikum peeps :)


Hi budak yang tak awesome, seperti yang kau nampak tajuk aku tuuu. Ya, mulut jahat. Mulut aku memang jahat. Mulut bisa, badan binasa. Eh yeke aku ni ? Entahlah, tak ingat :)


Aku nak jujurlah, sebab harini hari Jumaat, tahun akhir 2011. Nanti nak masuk 2012 pulakkan ? :D Aku memang ada azam tahun baru. Siapa yang baru nak buat azam sekarang memang perangai macam haram. Mengapakah ? SEBAB TAHUN BARU DAH LAMA DAH MASUK. AWAL MUHARRAM ! TAK INGAT KE WOI ! YANG KAU INGAT JANUARI, FEBRUARI, MAC, APRIL JE KAN ? 


Apa punya orang lah --'



Aku ni jahat, jahat sangat. Aku tahu aku jahat dan kau takpayah nak bagitahu aku dah. TERIMA KASIH DAUN KELADI JELAH :D Aku suka cakap pasal orang and pasal aku jugak. Aku jhat dan kau sangat di alu alukan untuk menumpat, jangan risau, sikit pun aku tak terasa dan aku tak akan simpan dalam hati. Aku sentiasa memaafkan kau, okay ? :) PEACE YO !


Aku nak cakap pasal perempuan yang buat tudung dia macam biskut chipsmore --' Dekat fb pakai selendang berbelit punya belit macam ular, konon cunlah. Dekat blog ? HAH. Amik kau, semua nak tayang. aku nak cakap sikitlah kat orang yang macamni, pleaselah, korang tak rasa malu ke ? Depan orang buat nampak macam baik nak bidadari tapi sebenarnya perangai mcm beeeeepp ! :)


MACAM NI LAH CERITANYA. Kau tak kawin lagi, kau dah ada pakwe. Okay, fine. Sudahah pakwe tak handsome mcm Tom Cruise. Aku tak nampak sinar kejayaan kat muka mamat tu yang korang nak buat jadi laki korang. Duhh. Nanti kau yang kena kerja, laki kau duduk rumah enjoy. Bagus sangat lah tu.



Dahlah, aku malas nak cakap benda benda ni sebab aku tahu ramai yang buat cuma aku tak nampak, aku tak kenal siapa. Siap salam tangan pakwe dia lagi woah ! :O Padahal kawin pun tak. Aku nak tanya lah, kau buat mcmtu dgn pakwe kau, dengan bapak kau kau buat mcmtu jugak tak ? Kalau tak, memang BOLEH PERGI MATI LAH KAU :) hihihihi. Kalau ya, then nasib baik kau sayang bapak kau lagi.


Kepada yang terasa dan buat benda mcmni, aku nak ucapkan tahniah. Moga kau sedar apa yang kau buat. Aku berharap satu hari nanti korang kawin dan kalau relationship korang bertahan separuh jalan. Aku nak cakap PADAN MUKA, BUAT LAH LAGI. MENANGISLAH ==' See ? Macam tak berbaloi kan ? Kalau korang sorokkan benda ni daripada mak ayah korang. Tak fikir ke perasaan diorang nanti bila dapat tahu, anak yang diorang sayang ni dah melampau ? Tak, korang takpernah fikir sebab kau tak sayang makpak kau kan ? Fine then. 


I agree :)


Seterusnya pula, pasal perempuan jugak ni ! HAHAHAHAHA :D Dia ni famous lah jugak. Kalau aku sebut nama dia kat sini, konfem ada kat kawan Facebook korang. Tapi aku tak add dia pun. Aku tahu kau ada tapi aku taknak bagitahu siapa orangnya. Aku tahulah dia cantik, kawan dia beribu. She's almost perfect tapi takperfect punnn :p Nak kata dia cantik, sebab dia putih lah kut. Nak kata dia nampak muda. Emm seriously ? Dia nampak lagi tua daripada Adlia, kan kan kan ? :D Aku pun nampak macam budak sekolah rendah, lu nak cakap apa sekarang ? Lu nak bajet lu nampak muda mcm 7 tahun ? PFFFTTT --'  Whateverlah. Ikut suka hati hang nak cakap apa. Tak kesah pun.

Yang tak menahannya, bila dia cakap dia tak ada kawan padahal kawan dekat Fb dia beribu. yang like status dia beratus termasuk lah kau sekali yang tukang tekan 'Like' button kat situ :) Nak kata dia buta, dia boleh nampak. Nak kata dia bodoh, dia pergi sekolah :) Apa aku nak cakap ya ? Hmm, entahlah. Terencat kutt :D HAHAHAAHHA. Okay, aku memang suka cakap pasal orang.



It's not like I really hate them. It's just that uneasy feeling bila aku baca status orang yang bertentangan daripada diri dia. Nak bajet humble ? Please, don't overdo it. Rasa macam kau ni seorang yang tak reti bersyukur. And rasa macam nak tikam je muka kau sebab kau cakap mcmtu. Annoying tau sebenarnya. So please stop doing that okay ? Ramai orang menyampah tapi diam jelah kan. Semua orang ada hak. Aku pun tak benci kau :) Just nak cakap. Setakt ni, tak ada sesiapa yang ada dalam hate-list aku :)

Sebab aku mana suka hate hate ni :) Rasa macam tak aman pulak. Jadi kat sini, aku nak minta maaf kat sesiapa yang terasa. I don't hate you okay :) Just suka suki  nak tulis, sebab aku rasa annoying, itu je. Not more than that. Kalau rasa macam nak cela aku, then bagitahulah. Minta num phone aku, then lu cakap puas puas eh ? :D


Oh btw, here's to those yang suka cakap benda pelik pelik and again :

YES, I'LL DO THAT :D
Lots of love from Dlia and me peeps. 
Assalamualaikum ! ;)


ps : i love me :) 



Thursday, 29 December 2011

Random. Membebel II

Assalamualaikum peeps ! Aku suka lah sebut benda ni, mcm comel pulak :)


So, aku baru bangun ni. Dengan kusut masai ni semua, gosok gigi and makan maggi tomyam for breakfast. Mak aku masak nasi goreng sebenarnya tapi aku malas nak makan. Okay lepas ni aku kena sambung jahit lagi. 


Dunia aku sekarang sangat sibuk dengan menjahit, so aku jarang jaranglah dapat nak update blog or tulis panjang panjang ni. Kalau kau nak baca yang panjang panjang kau pergi cari blog lain la wehh. Ni blog aku, sukahati akulah nak buat apapun. Takpun kau baca lah blog Nawal -> Nawal Monster


Blog Nawal ni comel, ada gambar doktor. Blog aku mana ada benda comel comel ni, iyalah tuan yang tulis ni comel pun dah cukup :) HAHAHAHAHHAHAHA :D Aku suka puji diri aku sendiri. Sebab mana ada orang lain nak puji kita kan ?! So baik perasan sorang sorang. Aku suka cakap yang aku ni comel, awesome, cool dan AKU SERIOUS :D


Nak tahu tak, aku ada seorang kawan namanya Irfan, dia budak paling jarang bercakap and kadang kadang buat sekolah tu mcm bapak dia punya, paling malas bayar duit kelas, ini realiti bukan nak kutuk okay tapi dia baik. Haritu dekat fb, dia ada mcm buat soalan terbuka. Siapa siapa nak tanya soalan, dia janji dia akan jawab jujur sebelum masuk tahun 2012. SATU SOALAN SAHAJA. So, kena fikir baik baik.


Jadi, aku pun tanya dia :


Irfan, kau rasa aku awesome tak ?

yeah man :)

yeke ? thaaanks :D

:)

kau ni tipu lah ! 


betul doh, kau cool :)


Jadi, macamtulah bunyi dia. Sebenarnya aku taksure mcm mana dia cakap, so aku reka je. Tapi kalau taksilap, semua yang aku tulis tu dia mmg ada ckap tapi cara lain and panjang lagi dia ckap tau. Tapi aku tak ingat *okay banyak tapi* Aku rasa happy lah sebab dia cakap mcmtu, ada banyak doh dia cakap, kan best kalau boeh copy paste :) Aku deactivate fb aku, sebab aku suka :P hihihi.

Okay, nak ckap pasal blog Nawal sebenarnya. Aku ni taklah serajin dia nak tulis panjang panjang --' Dia ada benda nak tulis, aku takde benda nak tulis. Agak bengap jugaklah, kalau kau baca entry aku sekarang ni sebab takde papepun. So kau mmg membazir like 5 - 10 min kepada sesiapa yg baca lambat mcm siput oink oink :) hihihi *aku lah orangnya :p* blog nawal ada doktor, siapa sakit bolehlah jumpa. Blog aku hodoh. Mana ada pape :( 

Takde sape pun nak baca tau. Tapi aku tak kesah. Sebab aku buat blog pun bukan nak kasi korang baca punnn ! Aku tulis sebab aku nak cerita sorang sorang. Taknak baca sudah, gua tak kesah pun laaa. Lu orang boleh pergi mati okay ? :) Aku nak jadi doktor lah *tiba tiba je kan ?* Ya, aku nak jadi doktor. Kalau tak dpat pun takpe, aku redha sangat. Tengoklah result nanti mcm mana :( Aku risau sangat ni. Kalau teruk macam mana ?! Aku dahlah jawab mcm roti canai je haritu ! :O *CUAK*

Haihh, takpelah. Aku kena kuat ! :D Aku kenalah fikir benda lain. Aku nak benda yang ada banyak kaitan dengan biology and less kira kira and nak fikir like benda benda entahpape. Doktor lah yang banyak bio ni, kita study pasal badan ! KAN AWESOME TU :D Waktu abang aku balik, dia ada bawak buku nak study but seriously ? Ingat dia baca ke ? TAKPUN ! Main game + online + tv + tdo + makan. Tu je dia buat --' And ada kawan dia sekali tidur rumah waktu tu. So dia keluar pergi mandi kat mana entah.

Okay lah, ni je kut aku nak membebel :)



korang patut tengok cerita ni sebab best + lawak gila :D HAHAHAHAH
like seriously, TENGOK TAU ! tak rugi ~


PS : BE CAREFUL WHAT YOU FISH FOR - Sherlock Holmes






Wednesday, 28 December 2011

Phone Call

Can you pick up your damn phone before I forget what the hell that I'm going to tell you ? Kalau dah mati sekalipun bagitahu lah ! Haiiyyyaaaaaaaaa -_-








ps : rasa mcm nak lempang je --' 






Monday, 26 December 2011

Mari Menjahit II !

Assalamualaikum peeps ! :)


I'm so happy today because I just found out that I'm terribly AWESOME ! :D *LIKE SERIOUSLY OKAY


Pagi tadi, my granda, pakcik, makcik and sepupu yang kecil kecil datang rumah. My uncle just lepak-ing at our house til evening sebab dia nak bawak anak dia pergi icity. Nak masuk snowalk. Memandang kan anak dia baru berapa tahun.. Darjah satu yang paling tua kutt. Jadi, diorang taktahan sejuk kat dalam tu, so diorang pergi cam kejap je.


Sementara aku, bangun lambat sebab memang malas nak bangun. Lepas bangun, aku terus menjalankan aktiviti harian aku iaitu menjahit ! :D Setakat ni aku dah siapkan 4 kepala domo, 4 arnab, 3 kepala bear, kuda, paus, ice cream and alien. Tak banyak pun. Semua aku buat sendiri tau :D


Then, my ateh masuk bilik dia tanya buat apa ? Pastu dia terpandang patung yang aku jahit and cakap 'Cantiknyaaaaaaaaaaaa ! Kalau makteh buat ni sampai tahun depan taksiap. Awak jahit ke ?'. Aku pun jawab 'Ha'ah, tapi takbanyak barang pun'. Lepas beberapa minit, maklong pulak masuk bilik and commmented on my shaggy carpet :) Wee~


lebih kurang mcmni lah carpet aku, cuma warna brown + cream :)


My ateh was so excited that she told maklong that I made those dolls myself and cakap 'Long, tengoklah ni. kreatif betul budak ni. Dia jahit sendiri !'. *agak bangga sekejap, hihihi* Maklong pun cakap 'Dia memang dari dulu kreatif.' OH YEAH BABY ! :D I AM SO AWESOME ! Disebabkan aku awesome :) Ateh pun mula bercerita pasal aku suatu masa dahulu..


Ehem ehem..


Makcik makcik aku cakaaap, waktu aku kecik dulu. Aku suka travel balik Johor SORANG SORANG. Bila aku cakap sorang sorang tu jangan ingat aku jalan kereta or naik bas sendiri pulak ! Travel sorang tu maksudnya aku balik kampung belah mak aku kat Johor tu tanpa mak ayah adikberadik aku yang lain. Diorang cakap, pakcik aku *adik mak aku yang bongsu* ni memang suka culik aku bawak balik sana. Selalu sangat. Tak tahu lah kenapa.


Diorang pun cakap aku jugak, waktu kecik dulu pun aku dah reti gunting kain buat baju kurung. Aku pun macam ' SERIOUS KE ? ' and yeah memang serious. Tu sebab pakcik aku suka bawak aku balik sana. Aku ni dari kecil memang suka pegang gunting, jahit jahit, conteng conteng ni. Sebab tu lah rumah lama aku dinding warna putih dah jadi bercorak ! HAHAHAHAHAHA :D


Aku lukis gambar kapal terbang guna crayon. COOL TAK ? Lepas aku dah conteng, baru gelabah takut mak aku marah :D YEAH.


ni aku curi dari siapa entah. minta izin ye, sorrry :)



ps : Sebenarnya aku dah terpesong dari apa yang aku nak tulis sebenarnya, 
tapi takpelah. kbye :)




Alamat Rumah

Hi, budak kecil yang tak cute semuaa :) Selamat malam !


So, malam ni aku baru beli barang onlineeeeeee :D HAHAHAHA. Aku beli ni pun ada lah sebabnya.. kihkihkih. Sedang aku mencari barang dan telah pun menjumpainya. Aku pun tanya lah barang tu blablablabla. Dah habis semua tu, then sampailah pada waktu nak bagi nama, alamat, no phone.


Tiba tiba, baru aku teringat. Aku takpernah pun tahu alamat rumah aku sekarang ni ! Jadi, aku dengan terkial kial nak cari alamat rumah, kt mana surat surat semua tapi takjumpa jugak. Penat aku naik turun naik turun, sampai berpeluh aku --' dahla lepas ni aku nak tidur ! Grrr


Last last, aku amik pen kertas. Naik atas, tunggu mak aku habis solat baru aku minta alamat rumah. Pastu mak aku tanya, 'Kenapa tak tengok surat kat celah tiang tu ?' *fyi, rumah ni mcm museum, ada tiang yang takde function pun --'* Aku pun macam, 'Eh, jap. Ada ke ?' Turunlah balik. Rupanya memang ada pun ! Dekat tiang depan aku je !


ps : Penat aku cari ALAMAT RUMAH tau tak ! --'


Karmin - Crash Your Party



 ps : Lemme crash your paartaayyy ! :D


Sunday, 25 December 2011

“I’ve tried to block your memory to protect me from the pain, pretend I never knew you, and never heard your name. But the walls aren’t strong enough and I fight my tears in vain. The feeling came creeping through and the hurt is still the same. I wish I could forget you, or make you see me now. The pain will ease in time, and though I know it’s over and what we had is gone, the memories will live forever in a corner of my mind.”
She: God after a long time i saw him today, he looks so happy. He didnt noticed me but i saw him smiling, he looks so fine. I know how i asked you to take care of him, to always make him safe and happy. I know how im asking you to make him feel love and even asked you to bring the right girl for him, someone who can take care of him, someone who will love him.  But why im feeling this way God? im hurting, i dont understand, i should be happy for him but im not. I feel bad, it shouldn’t be this way
God: i understand, dont worry it is natural to feel that way. You will get better, i promise.

She: but God, Why? I dont like this feelings, it feels like my heart is breaking again… It took me a years to put the pieces back together and i thought im already okay but seeing him again makes it painful again. Why?
God: because you love.
She: Does it really have to hurt? 
God: because that is how you will learn. You will be okay, can you please trust me? I am here, i will take that pain away, all you have to do is to let go, really just fully let go…everthing that is in your heart right now, that pain, anger, everything and just trust me! i am here for you. i love you.





Hi, What A Boring Day





No, I don't

Yeah, so true

I guess ?

I love you Patrick Star, I really do :)

CAN I ? :D

I AM SO SO SO DAMN AWESOME !

*sigh

bears :)

YES ! XD

-_____________-


Diari Abang Lat

Assalamualaikum. Salam perkenalan. Apa khabar ? Saya sihat je, alhamdulilah.


Hai, nama saya Lat. Tapi panggil abang Lat okay ? Dekat sini saya nak cerita jalan hidup saya yang penuh dengan dugaan. Nak tahu ? Aku ni dari kecil ditinggalkan kat tong sampah, makpak aku tak sayang aku. Eh kejap, yeke ? Entahlah. Dari kecik lagi aku takpernah tengok muka makpak aku. Emm, biarlah.


Aku ni hina. Iyalaaa, anak sampah kaan. Semua orang pinggirkan aku. Panggil aku sampah masyarakat. Kau tahu tak apa aku rasa sekarang ni ? Kau tak tahu ! tu ah masalahnya ! Untunglah makpak korang still bela korang, tak letak korang kat tong sampah. Semua pandang serong kat aku. Aku hidup sendiri !


Tapi, ada kau kesah ke ? Aku boleh bet la yang korang pun taknak kawan dengan aku. Semakin aku membesar, aku mula memahami hidup. Aku takpernah minta dilahirkan dengan sebegitu. Aku takpernah minta orang benci aku. Mungkin Tuhan nak uji aku. Kecekalan aku.


Alhamdulillah, kini aku sudah berkahwin. Bini aku, anak anak aku. entah kenapa dua tiga hari ni aku rasa taksedap hati. Mungkinkah ini panggilan dariNya ? Apa yang patut aku buat sekarang ? Hmm. Aku mahu tinggalkan pesanan buat isteri dan anak anak ku..




Assalamualaikum sayang,


Bini abang sihat ? Baguslah kalau sihat. Abang tak tahu kenapa dua tiga hari ni abang tak sedap hati. Abang harap, abang dapat tengok muka sayang lagi esok. Doakanlah abang panjang umur ya ? Kalau boleh, sayang jaga la anak kita elok elok, baik baik. Berdikari. Abang sayang sangat dekat keluarga kita tapi kalau umur abang memang tak panjang. Abag nak minta maaf kat sayang kalau selama ni ada terkasar bahasa, terlanjur bicara. Sampaikan salam sayang kat anak anak kita nanti. Bukan tu je, kalau sayang terjumpa makpak abang, cakap jela abang sayang diorang jugak. Minta ampun kalau sebelum ni abang selalu menyusahkan diorang. Okay ? EM, abang rasa sampai sini jela surat abang. Jaga diri ya.


                                                                              Yang handsome,
                                                                                  abang Lat

--------------------------------------------------------------------

Nak tahu tak apa jadi kat abang Lat kita ni ? Okay sedang aku membasuh pinggan. Tiba tiba abang Lat ni datang lepak kat sudu aku, dia mcm drowning lah kutt. Lol. Then, aku picit sabun atas dia and dia terkapai kapai. Akhirnya dia mati. Begitulah cara berakhirnya riwayat abang lalat kita :D






ps : Flies ? Me no likey --'


The sun’s going to shine, and the rain’s going to fall, and in the end you might get burnt or wet, but hey, that’s life. So dance in the puddles and bathe in the sun, and at the end of the day, smile. Everything’s going to be all right.


I felt like crying but nothing came out. it was just a sort of sad sickness, sick sad, when you can’t feel any worse. I think you know it. I think everybody knows it now and then. but I think I have known it pretty often, too often.


You can do things to hinder it or enhance it. I mean, we don’t choose who we fall for. But we are given the choice to develop these feelings over time, or stop them from growing. You have the choice to chase after the person, or disregard your inner affection. In the end, feelings are just feelings. It depends on the person whether or not they want to pursue how they feel, or turn a blind eye. That’s life. We all have to make decisions.


Have you ever been so upset you just completely broke down alone by yourself. Your parents can't tell and nor can your friends because you hide it behind a smile. You know you're not okay. Yet again, no one knows how you feel and you don't bother telling them because they have their own lives to deal with. So you store all your problems, all your sorrow, all your tears, all your hurt and all your pain. You'll take it out some other day, but not today.. Today's not the day. Because here's to the nights you delt with more than you bargained for. All those sleepless nights crying so hard you couldn't breathe. To the nights you couldn't wait till everybody grew up because you were sick of them judging you. To all those nights you wished things would just get bettter. To all those good nights that turned to bad ones. To all those nights you wish you were older. To those nights that unfortunately came too soon. Here's to goodbye.





Saturday, 24 December 2011

Magic !

I'm going to make myself disappear :D jeng jeng jeng ~

TADAAAA !

Now, I'm gone :D
So cool yo !

Can you see me, huh ?
Can you find me ?
No !

OMG, this is so awesome :)






ps : new hobby :D


Friday, 23 December 2011

Goodnight


I'm here and I'm not happy :'(
If only you could understand.

No, you won't.
You would just stand there looking at me
without even asking me 'What's wrong ?'

Oh, I know.
Why would you want to care about me.
You already have ....





Thursday, 22 December 2011

Mari Menjahit !

Selamat pagi budak busuk semuaaaa ! :D


Hai hai hai ! hihihi..


Disebabkan aku ni serorang yang takde life buat masa sekarang --' cuti panjang sangat. Selain melayan YouTube kesayang dan mendownload movie yang jarang sekali nak menjadi *penat tau* Aku pun telah mencari hobi yakni menjahit ! :D YEAH


Aku tau, I'm so outdated yo nak menjahit jahit ni. Macam orang kampung. Yo, pergi mati ah. Sukahati aku la nak jahit ke masak ke hape --' Walau apa pun, aku tetap dalam senarai manusia paling malas carta mak aku. Aku memang pemalas, nak buat macam mana. Nanti lah aku jadi rajin :)


Oh, nak tahu tak aku jahit apa ! AKu jahit anak patung wehh :D Serious ! Siapa kata aku tak ada bakat haaa ? Dari dulu lagi aku menjahit. Patung pertama aku jahit ialah patung kucing yang pakai baju warna pink dengan riben hijau. Aku bagi patung tu dekat kakak sepupu aku. Sampai sekarang dia simpan tau ! :D Awesome !


lebih kurang mcmni tp kaki pendek and warna cream :)


Tengok, hebatkan aku ! Kecik kecik dah pandai jahit patung :D Emmmm, tapi patung aku tu separa siap, mata sebelah taksempat nak siapkan ! HAHAHHAHAHAHA :) Takpe, tetap comel :) Jadi, aku pun mencari idea macam mana nak jahit keychain natang macam ikan paus, alien, rabbit, kuda and ice cream :D Aku dah lama tak menjahit ni, so ada la yang aku lupa. Aku pun cari kat youtube macam mana nak jahit blanket stich ! :) 



Well, aku jahit ikut style ni pun first time jadi rupa dia hodoh sikit. Takbanyak pun ! :D Tetap comel tau ! Nampak sangat aku memang taktau nak buat apa dekat rumah. Nak kerja, mak aku pulak macam macam --' Jadi, duduk rumah jelaaa. Penat jugak buat benda ni. Aku kena usaha lebih sikit supaya patung aku nampak lagi kemas :)






Ikan paus aku tak secantik yang dia buat ni :( macam biasa jee. Takpe ! Aku kena rajin sikit. Lagipun barang yang ada sekarang takbanyak pun :) Nanti nak beli baru ! Yang penting nak gam uhu --' Susah betul nak cari kat sini. Hish


ps : nantikan patung patung comel aku ! :D





Wednesday, 21 December 2011

Hello Mathematics ! :)

Hi. I’ve never liked math. I hate it even. Every time I get stuck on a math problem and can’t figure it out, I want to crumple the stupid piece of paper and throw it across the room. Instead, I take a deep breath and try again, but in the end I still don’t understand so I give up. 


In primary school when my math teacher comes in, I will always be the LAST person to sit down. She'll ask me to come infront and solve the questions. Actually, she forces me to answer it -.-


Read more here :D seriously guys ! ----> Mathematical Quotes


Dear Maths eventhough you can drive me crazy:


yeay Biology ! :D

the answer is C !

GET A LIFE MATH ! -.-

three of em is ME !

solve it yourself, puihh

thankyou bitch

so true ! are you blind or what ? :D


DIE YOU ! -_-

that's me. RUN !



yeah : why do I have to like you ?





DEV - In The Dark (Live) VEVO Lift



heee : acoustic version ! :D



Tuesday, 20 December 2011

Random. Ambil Semula

Selamat malam makhluk pelik semua :)


Emm, entahlaa. Aku baru je emm melihat semua orang punya gambar *kenapa bunyi dia pelik sangat ? -_- *
Jadi, aku ternampak satu gambar ni. Lepastu aku termenung. Tiba tiba aku rasa macam nak minta balik.


Kalau aku minta balik, tu namanya bodoh laa. It's not buruk siku. It has my name on it. So ?.. But takpayahla. Siapa suruh aku buat macamtu. Benda tu mestilah tak ada dah.




ps : emm.



Gym Class Heroes - Ass Back Home ft. Neon Hitch



ps : can't get this song outta my head


Sunday, 18 December 2011

Random. Membebel

Hi, I'm bored -.- You ?





So aku ni suka merayap rayap baca blog orang and terjumpa budak sekolah aku punya. Dia junior dan dia rasa dia hot. Kau ingat muka kau cantik sangat ke ? Kucing aku tengok pun tak ada selera. Dia sangat terkenal. Kalau aku sebut nama dia kat sini, memang best lah. Tapi, takpayahlah. 


Aku terbaca pasal tempat lepak dengan berapa banyak duit yang korang bawak. Dia ada jugak pasal budak yang ntahpape lepak kat pavi tu. Hah, yang budak Pavi memang buat semak pemandangan je ! -.- Tapi kalau korang baca sendiri blog dia pun korang rasa macam, SO WHAT ?? Haaaa, macam tu lah. 


Tapi, dia kesah apa. Dia hot, ada dia nak kesah ? HAHAHAHHA :D Aku ada tengok fb dia. Sengaja melawat. Ramai jugak lelaki. Aku taktahu apa yang cantik, tang mana -.- Serious. Kalau dia cantik, aku memang cakap cantik. Tapi dia biasa, then muka dia biasa jelah. Aku tak tahu la dia nak test market ke apa.


ada life :)


Sebenarnya, aku ada benda nak tulis tapi aku tak ingat. Jadi aku tulis jelah pape eh. Selain daripada budak ni. Ada juga sorang budak sekolah aku. Sekolah menengah + Sekolah rendah sama dengan aku. Aku kenal sangatlah dia ni. Sebab waktu sekolah rendah dulu, kelas aku pangkah dia ramai ramai.


HAHAHAHAHA :D kecik kecik dah pandai pangkah orang. Elok sangat lah tu. Dia ni stok stok senyum muka ketat. Dia pi tarik mulut dia sampai ketat supaya nampak lesung pipit dia. Weh, kucing aku pun ada laaa :D Sekolah rendah aku memang banjir dengan budak indon. Serious.


Tapi yang kawan dengan aku semua baik baik :) Aku pun taktahu kenapa ramai sangat. Melayu cam sikit je tapi takla nak cakap minoriti. Sekolah rendah.. Semua nampak selekeh. Bila jumpa kat fb, macam macam gaya aku jumpa. Yang berkarat lah, alim lah, itu ini :) Miss em so much.


rumah siapa aku rembat ni -.-


So, aku dah pindah Shah Alam dan ramai yang tanya 'Macam mana rumah baru ?' Aku akan jawab 'Rasa macam dekat rumah lah'. Apa yang korang expect untuk aku jawab ? Aku rasa macam kat hotel ? Tepi pantai ? HAHAH :D Biasa je. Tapi pelik lah jugak. Rumah ni pun taksiap kemas lagi, nantilah. Bilik semua bersepah *bilik aku jela sebenarnya*.


17 tahun menuggu bilik sendiri, baru aku dapat ! :D So, kena pandai pandai lah jaga. Yang seronoknya, bilik aku dekat bawah. Dekat dengan semua benda :) Yeeaaaahh. Bahagia betul. Buka pintu nampak peti ais, kan best ? :D




banyaknya orang asing kat sini ?


Hari Ahad, aku balik rumah lama nak amik barang dapur. Alang alang tu beli lah makanan dulu. Pergi satu kedai makan ni. Ada ramai lelaki. Sedang aku berjalan dengan muka termenung *macam muka bangang jugak lah* Sebab tu aku awesome :) Ada pakcik 2 orang dekat luar.


Bila aku nak masuk, dia ada cakap 'Alaa, kau habis beratus dekat betina boleh pulak, kan ?' sambil pandang aku. Aku pun 'MEMANG SUKA' layan jantan pakai seluar pendek dan merokok -.- Maka, aku pun buatlah muka yang lebih bangang dan pandang tempat lain. Tak faham betul dengan manusia ni. Haih. Macam macam hal :)



ps : Sekian sahaja bebelan hari ini. Lain kali bebel lagi ;)



I've been proposed & I'm engaged





Okay, bukan aku yang bertunang -.-

This reminds me of my friend's sister. Pun macam ni jugak tapi aku rasa waktu kakak dia 18tahun ? Idk :) Tengok adik dah lawa, baik pula tu. Kakaknya apa lagi :) penyabar gitu :D Okay banyak sangat smiley -.- suka hati aku lah :D

Kau rasa kau baik macam dia ke ? ;) Doa jelah :p



ps : am bored right now -.-


Saturday, 17 December 2011

Saya Dan Awak

Mungkin aku takdapat semua benda yang aku nak ataupun aku sendiri yang takreti nak hargai apa yang aku ada sekarang. Daripada aku merungut dengan apa yang aku ada, sedih dengan benda yang aku tak ada. Buang masa aku je. Nampak sangat aku ni bengap tak reti nak bersyukur dengan semua benda. Senang cakap, aku tamak. Ya, memang tamak.

Aku nak tamak dengan semua benda kecuali kawan. Sebaabb, aku pun reti gak nak bersosial mcm sial dengan semua orang. Aku reti cakap dengan orang yang aku kenal je. Yang tak kenal tu.. takat senyum bolehlaahh -____-




To my babes :
Eventhough, you guys are so annoying, not cute, annoying, always get on my nerves, chitchatting like bit%@#!#, simply boring, annoying, not that awesome, so not cool, hopeless, mulut puaka kadangkadang and else.. You guys have been the second best place that I can turn to, and I know that I can count on you girls. Thank you so much :)


Kejap guys pastu girls pulak. Macam keling je -.- Papepun,



ps : I LOVE YOU GIRLS LONG TIME ! :D



Friday, 16 December 2011

Foster The People - "Pumped Up Kicks" Cover by Tanner Patrick




Nawal, tangan mu cari natang ni cemana ? :)
inilah yang saya mahu ! HIHIHI


ps : JANGAN NAK HANDSOME SANGAT LAH S**L :D
sudahlah cantik, suara sedap pula itu.

15122011

Went to Sunway Pyramin and watche Missio Impossible : Ghost Protocol :)

Dapat tgk 2 hari awal yo kat IMAX ! Wayang lain 17122011 baru tayang ! Woohooo ! LOVE IT sbb ada my uncle, TOM CRUISE. HEEEE :D

Secara logik akalnya, memang tak logik pun. Bayangkan kepala dia terhantuk baik punya, banyak kali pun, tak ada apa apa effect. Yeaaah. Lebam sikit pun takde.

A must watch movie. Aku bagi rating : 4/5.



ps : Tom Cruise tetap handsome. HE'S HOT ! :D


Monday, 12 December 2011

Dear You

 
I didn’t have a good night sleep. I’m so tireeeedddd L

You don’t have to tell me whether I’m mature or not. So what if I clicked on the ‘Like’ button on my own comment ? You got a problem with that ?
Oh, you’re trying to tell me that you’re SO mature bcause you don’t  do that ? Get a life.

Do you know how I felt last night after what you’ve just said ?

This is how I felt :
If you’re infront of me, I would stab you on the face and fed em to the dogs.


Thank you for waking me up from my day dream. It’s like a slap on my face you know -_______-  Now I realize that holding onto something that will never be mine gives me nothing except the feeling for me to kill myself for being so blind and stupid.

Sorry for everything. It’s a goodbye then ? Think so. But fret not, I’ll always pray for your success in life, to be an engineer, a good friend and a son that your parents can be proud of. No one wants you to die -_- Sorry for being such a burden. You’re a nice person J


yeah. sorry



Notethat : I want you to be honest and tell me that you hate me so much.
I don’t mind J really.