Thursday, 22 December 2011

Mari Menjahit !

Selamat pagi budak busuk semuaaaa ! :D


Hai hai hai ! hihihi..


Disebabkan aku ni serorang yang takde life buat masa sekarang --' cuti panjang sangat. Selain melayan YouTube kesayang dan mendownload movie yang jarang sekali nak menjadi *penat tau* Aku pun telah mencari hobi yakni menjahit ! :D YEAH


Aku tau, I'm so outdated yo nak menjahit jahit ni. Macam orang kampung. Yo, pergi mati ah. Sukahati aku la nak jahit ke masak ke hape --' Walau apa pun, aku tetap dalam senarai manusia paling malas carta mak aku. Aku memang pemalas, nak buat macam mana. Nanti lah aku jadi rajin :)


Oh, nak tahu tak aku jahit apa ! AKu jahit anak patung wehh :D Serious ! Siapa kata aku tak ada bakat haaa ? Dari dulu lagi aku menjahit. Patung pertama aku jahit ialah patung kucing yang pakai baju warna pink dengan riben hijau. Aku bagi patung tu dekat kakak sepupu aku. Sampai sekarang dia simpan tau ! :D Awesome !


lebih kurang mcmni tp kaki pendek and warna cream :)


Tengok, hebatkan aku ! Kecik kecik dah pandai jahit patung :D Emmmm, tapi patung aku tu separa siap, mata sebelah taksempat nak siapkan ! HAHAHHAHAHAHA :) Takpe, tetap comel :) Jadi, aku pun mencari idea macam mana nak jahit keychain natang macam ikan paus, alien, rabbit, kuda and ice cream :D Aku dah lama tak menjahit ni, so ada la yang aku lupa. Aku pun cari kat youtube macam mana nak jahit blanket stich ! :) 



Well, aku jahit ikut style ni pun first time jadi rupa dia hodoh sikit. Takbanyak pun ! :D Tetap comel tau ! Nampak sangat aku memang taktau nak buat apa dekat rumah. Nak kerja, mak aku pulak macam macam --' Jadi, duduk rumah jelaaa. Penat jugak buat benda ni. Aku kena usaha lebih sikit supaya patung aku nampak lagi kemas :)






Ikan paus aku tak secantik yang dia buat ni :( macam biasa jee. Takpe ! Aku kena rajin sikit. Lagipun barang yang ada sekarang takbanyak pun :) Nanti nak beli baru ! Yang penting nak gam uhu --' Susah betul nak cari kat sini. Hish


ps : nantikan patung patung comel aku ! :D





2 comments:

  1. susah laa nak buat -.-" barang barang lagi

    ReplyDelete
  2. @ara rara senang laa weyh ! serious ! :D

    ReplyDelete

Solat penuh harini ?