Sunday, 29 January 2012

Greetings From Cali

Assalamualaikum peepaahh :D


Lamanya tak tulis.. sebab taktahu nak cakap pasal apa :p Sooooo, for todaaayyyyy.. I just nak story-lah-sangat dengan you guys bout this girl I met in YouTube. Her name is Bailee from California. I accidentally bumped into one of her videos and sent her a pm *sebab I nak trade barang dengan dia :p 


For international trade, all you need is.. MONEY ! Ingat duit shipping dia murah ke bang ? T_________T Tapi disebabkan dia ada barang yang SANGAT JARANG DIJUMPAI DI MALAYSIA dan barang itu agak famous dalam kalangan manusia yang suka benda benda comel ni.. maka aku amik keputusan untuk trade jugak.


Buuuttt *not your butt :p* all of a sudden, she told me that she wanted to see my picture. Its a NO NO from me lah kan. Then. Suddenly.. jeng jeng jengg~  She sent her picture to me and yeah she's very nice, sweet as honey and all but I just dont want to T_________T Setelah diminta, akhirnya aku bagi jugak tapi gambar tu separuh je.






Oh ya, before that. I warned her that IM ASIAN AND IM A MUSLIM and yeah. She's okay with that. Then she asked me : *semua copy paste from email*


Do u have to were the head wrap all the time? Why?


Why do u need to wear it when u leave ur house 


Wow doesn't ur head get hot?

Do u like the head wrap? Can't you wear regular clothes?


Aku pun cubalah mencari ayat paling manis untuk jawab and I did ! :D Susahlah jugak nak explain kat dia ni sebab lepas satu, satu soalan. Sebenarnya ada banyak lagi soalan dia tanya. Hahahaha, tapi takpe, aku jawab jugak :) Dengan penuh kesabaran.


So, the conversation went well cuma dia ada salah faham sikit dengan apa yang aku cakap. Hehehhe :) Seronok jugak layan kerenah manusia kat YouTube ni, lagi best dari layan Facebook. Kat sini macam universal. Semua ada. Macam macam perangai ada. Pilih jelah. So yeah, aku bukan Facebook addict whatsoever yang korang cakap tu sebab tempat tu annoying ! :p


Dekat sini, macam macam aktiviti boleh buat :) Oh, kat situ pun ada drama jugak. Semua dok upload vid pasal orang tu ini. Waahh, seronok jugak ehh :D And dari YouTube jugak aku telah berubah citarasa daripada Domo ke Mamegoma, Rilakkuma, Pusheen dan macam macam lagi binatang comel :3 Ngehngehngeh. MASALAH SEKARANG SUSAH NAK CARI ! 


HMMM, APA LAGI ! KENA JAHIT SENDIRI LAH NAMPAKNYAA ! YEAAAAAAAHHHH !! :D Bahagia hidup aku macam ni :) Tapi kalau sape rasa baik hati nak belikan untuk aku pun takpe gak. Hehehhehe. Sape dah kerja meh aa hulur duit :D Sorrylah, kalini punya membebel takde gambar. Malas nak cari :p Penat. Sakit mata. 


Kahkahkah, tadi aku nak cari gambar pashmina pastu yang keluar PASHA UNGU. HAHAHAHAHAHAHHA :D LAYAAAAAAAAAAAANNNN~




yo ;)





ps : Siapa tengok AJL angkat tangaan ! Yeah, aku online sambil tengok tv :D









Thursday, 26 January 2012

In Your Arms - Kina Grannis







Hush, now let's go quiet to the park
Where it first started
Cool night, us lying in the dark
I felt my heart
Was trying to find the place for you to stay
A place where I feel safe

[Chorus:]
Anything we have known, anything we've forgotten
In the rain, in the dark we'll lay
In your arms, in your arms I'll stay
Anything we have known, anything we've forgotten
In the rain, in the dark we'll lay
In your arms, in your arms I'll stay

Take my hand
Let's go into the trees
Behind the branches
Falling on our knees
I remember feeling like this part of us will never change

[Chorus]

Follow me
We both know the way
It's always been the same

[Chorus]

In your arms I'll stay [x4]




ps : JELLY BEANS !!! :DDDD




Tuesday, 24 January 2012

Setail : TUDUNG Awak Dan Saya

Agak agak dah berapa banyak dah aku tulis pasal aurat/tudung ni ? Entahlah. Aku suka tulis pasal benda ni :D Isu global ya semua, harap maklum. Maka aku terjumpa satu video yang comel melecur comel comel gitu. Aku tengok pun rasa macam apa jee :) Siapa makan cili, dia lah yang rasa pedasnya !


Aku tahu ramai antara korang korang ni nak jadi anak yang solehah, hamba yang sentiasa diredhai, isteri yang baik dan serantai dengannya :) Tapi, biasalah manusia ni.. Makan kepala ikan banyak sangat. Asyik luuupaa aje ! Lupa lupa lupa ! Itu jelahh. Kalau kita nak tegur, takut marah kuasai diri. Nanti daripada nak nasiahat bertukar jadi caci maki. Aiiyoooo, so not fun -____-


Maka dengan ini, aku nak lah korang tengok video ni yang aku jumpa dari sini --> Cik Beah Osem. Semua santai santai jee tapi iyalah baru lagi kan. Jadi mungkin takbanyak lagi video dia. Jadi, rajin rajin lah tengok ya !




Ya, Cik Beah ni SANGAT OSEMM :D teguran dia santai santai gituu. Jadi, kalau nak tegur kawan atau sesiapa sahaja dengan cara yang halus dan lembut, cubalah tunjuk benda ni bagi dia lembut hati sikitt :) Maklumlah, sekarang trend shawl belit ular simpul mati ni makin dahsyat kat Malaysia ni kan ? Bila aku tengok balik manusia yang pakai ni kan. Kadang kadang nampak maam tak senonoh pu ada. Muahahhahahha. Sorry :) Jadi, aku pun membiasan diri aku untuk pakai macam biasa je. No lilit siput sanggul. Kahkahkah.

Aku tak kesah pun sebenarnya. Tapi bila aku tengok balik. Aku teringat, Rasulullah pun pernah bersabda yang manusia akhir zaman ni berpakaian tapi telanjang. Fahamkah anda dengan apa yang] cuba disampaikan Rasulullah s.a.w ? Iya, betu kat Cik Beah Osem kita tu, tak salah nak pakai tudung setail simpulan hutan belantara. Asalkan baju kita tu LONGGAR. I repeat LONGGAR. Yeah. Peringatan buat aku jugak untuk lebih berhati hati untuk memilih baju.



Hari ni harijadi adika aku dan biasalah boleh beli apa yang dia nak. Aku mula mula nak beli kasut *nak menyibuk beli jugak :p* tapi takjadi :( Kasut tu comel sangat tapi mak aku kata nanti aku takpakai pun :( Betul lah kut apa yang dia cakap. LEpastu aku jumpa baju YANG COMEL KUASA SEPULUH and dah lah ada 50% discount ! PERGH. Mana tak gila aku tengok semua baju comel tu. Tapi sayangnya, baju tu lengan pendek -__________-

Bengang. Y U HAVE TO BE LENGAN PENDEK ?! Y U, Y ?!! Ish, aku baru nak borong tapi, aku tahu itu semua nafsu shopping dan setan waktu tu tengah pujuk pujuk aku. Aku nak cakp pasal benda ni dalam entry aku yang akan datang :D

Oleh itu, saudari saudari sekalian. Cubalah sesekali kita ATLEAST CUBA untuk berpakaian lebih sopan :) Sebab... Meh baca benda ni --> Khas Buat Kaum Hawa :) . Macam aku pernah cakap BANYAK KALI sebelum ni, aku bukanlah baik mana tapi semua orang mencuba untuk jadi lebih baik :) So meh le ikut ^_^




ps : Saya baik :p





Sunday, 22 January 2012

T H A N K Y O U !



THANK YOU ADLIA :) 

You helped me a lot. 

You have saved my time.

Thanks !


And oh ! I forgot to say I love you ! :D








Friday, 20 January 2012

Chowder

Assalamualaikum peepaasss :)


Tahukah anda apa itu Chowder ? Ya, Chowder..


 The Annoying Chowder (Cat)

Aku tak tahu lah koran ayan ke tak cerita ni tappi cerita ni comel dan sangat lah annoying bagi aku sebab Chowder ni is sooo loouudd ! Nak cakap ada je high note dia and then panic panic gelabah macam Shabira sikit :D Rasa macam nak tampar je muka natang ni, hihihihi :)

So, lemme introduce yah to the characters :

Panini (Rabbit) has a tremendous crush on Chowder


Shnitzel the rock monster that only speaks 'Rad-da Rad-da !'


Mung the chef, I have no idea what kind of animal  he is ?

That almost-like-mushroom-lady. Well, she's boring :p

Kalau aku nak cakap natang natang ni semua memang payah lah nak terangkan. Panini tu suka kat Chowder sangat sangat O.o and oh ! Ada lagi sekor monster tu jaga Panini tapi aku malas lah nak cari. Kesimpulannya, kartun ni characters dia semua pelik pelik. Best sebab annoying and cute at the same time :D Cerita ni umum, jadi sape rasa dia dah tua tu pun tak salah pun nak tengok :p 


Perfect Pitch Fart :)


Ugly ladies have to pay ! LOL


Intro


Locked In The Bathroom


Tapi seriouslah, cerita ni entahpape and lawak :D hahahah. Mengarut ngarut je. Sudahlah Chowder tu gemuk ! Pendek ! Annoying ! HAHAHHAHAH :D haih, so cuuteee.

Creepy~

Adlia, aku rasa aku boleh lagi tahan dengan NyanNyan Cat tu weh. 
Comel, sedap mata memandang tapi ni melampau dah ni. Seram =..=
Suara siapa dia guna tu memang terbaik lah O.o



ps : Cartoon Network yeaaayyyy ! :D
Mari mari tengok kucing annoying ni ! :D




Thursday, 19 January 2012





You just don't know how much I hate my friends right now. Seriously.





Evening Talk

Assalamualaikum peepos T________T


Pada petang yang mulia ni, aku nak cakap pasal apa masalah manusia zaman sekarang :p


Yesterday, I posted bout my dead fish on my Facebook wall. My friends commented on the picture and things went well until.... my classmate *bleeep* posted something like this :


'alaaa, aku ada silver arowana sekaki lebih panjang yg mati, takde pun nak post kat wall' aku edit supaya nampak lebih sopan

and then, ada sorang lagi comment :

'hahah ..kalau macam ni aku pn nak post gak lah...kat peti ais rumah aku ada byk ikan mat nanti aku ambil gmbr satu per satu' yg ni aku copy paste 

Aku tahu lah ikan aku ikan murah cap pasar malam tepi jalan, tak ada ikan 
besar yang mahal mahal macam korang. Tapi perlu ke nak cakap macam tu ? Aku tak kesah pun but... y'know. Look, Im not trying to make a mountain out of a mole hill but please laaahhh. It's just a picture of a dead fish, no big deal. Tak penting pun tapi bagi lah aku peluang nak post something kat wall aku.

Hey, ingat aku ni suka ke post apa apa kat fb tu ? Takat share aku buatlah, tapi bukannya 24/7 kan ? Kau post macam macam, aku tak pernah kesah pun. Biarlah, wall aku. BAGI AKU RUANG UNTUK HIDUP ! T____________T  Lagi sakit hati aku bila korang try nak buat lawak bodoh yang menyakitkan hati kat gambar tu. Kalau takde benda baik nak cakap, setakat lawak bodoh lagi bangang tu.. keep it to yourself je laaaah. Takde sape nak dengar.

Iyalaaahh, kau nak cakap aku emo tak pasal pasal ? .. Tapi kalau lah kau kat tempat aku kan.. entahlah. Hish, setakat nak post ikan mati pun korang nak jadikan isu. Tak professional langsung. Biarlah ! Aku bukannya post benda tak bermaruah macam ni :

'hai awakk, iteww bosan laahh :3'

'iteww winduwwww cangat kat awokk bucukk bucuukkk'
*nawal, takmaksudkan kau tau*

'alolololo, omeeyynyewwww awokk ni.. iteww cayang awok tauuu <3'

'cedeynyeewww, iteww singlee, ada sapew2 nk kat iteewww takk ?'


COME ON LAH ! Aku sangatlah bertentangan dengan semua benda ayat harommm ni T_____T Apa yang aku nak tekan kan kat sini ialah, tolonglah bagi aku ruang untuk post random thoughts, pictures or whatever. It's not you who's paying the bills here. So, diam. Step aside and give me some space please.


ps : Sorry lah kalau entry ni nampak macam aku emo lagi desperado T_T Tak bermaksud macam tu pun okay ? SO, SORRY ! :) xoxo


Wednesday, 18 January 2012

Ze Pets

Assalamualaikum peepos :)

Petang tadi pukul 6.30 pagi, ikan aku mati sebab dia lompat keluar dari kolam, menurut teori ayah aku. Ikan tu lompat sebab air mcm sikit. Jadi aku nak tunjuk gambar ikan tu :)

Padahal ikan tu baru je beli dan untuk pengetahuan masa beli tu kecik je sekarang dah besar *taklah besar gila* , sayang je :( tinggal lagi dua ekor je.


RIP dear fishy



Seterusnya adalah gambar kucing aku :)


can you see me ? o.O

whateverrrrrr -_-




First Impression And Cancer

Assalamualaikum peepos :)


Malam ni yaknimalan Wikipedia di 'tutup' sementara sebab SOPA&PIPA punya hal. Aku nak cakap pasal seorang budak perempuan  yang taksilap 12 tahun :)


She's a vlogger and most of her videos are bout makeup tutorials. The first video of her that I watched was a few days ago and I felt so annoyed for like 3mins ? Idk. I was like, 'ARE YOU SERIOUS ? SUDAHLAH MCMTU NAK BUAT MAKEUP TUTORIAL. GEDIK. MAKEUP TEBAL.' I am a horrible person, aint I ? 


Sebab, aku takpernah kenal dia dan taktahu apa masalah dia macam acting so gedik gedik like that *rojak pun boleh* Then, I noticed another video of her.



Kita selalu judge orang *most of the time* dari luaran dia. So aku nakminta maaflah kat budak ni nanti. Aku pun terfikir, budak ni tak kesah orang tgk dia botak ? YouTube is very public ! So, dia dah pun jawab soalan tu and aku boleh kasi tabik kat dia lah sebab berani cakap benda benda mcmni and still act like nothing happen :)


Nak tahu, budak ni dah lama vlogging and macam aku cakap, banyak makeup :) AND SHE'S 12 ! KAU TAHU ADA BERAPA SUBBIES *subscribers kepada yg takfaham* DIA ADA LIKE ALMOST 15000 ! Sekarang ada 14000+ nak cecah 15k. Kau bayangkan lah. Kau ada banyak subbies ke hah ? Tak kan ?


Budak ni ada Neuroblastoma <--- baca. Tapi aku taktahulah dia ni kritikal tahap mana. 



ps : pengajaran hari ni, jangan suka suka nak judge orang sukahati :)
have faith *apakah kaitan ?* kau kan orang Islam, pandai pandai lah fikir.
Okay ;)




Tuesday, 17 January 2012

You Peepos

Assalamualaikum peeps :)


So, Aku nak tanya, kalau korang nampak orang obese. Apa yang korang buat ?


a) mengata
b) gelak
c) jeling 
d) biarkan je  



So, aku pergi bersiar siar kat YouTube and I found this video. An obese girl trying to do a cover for some songs. Just because she's like that doesn't mean that you can treat her the way you want. Taunting her with names and such ! Cruel world, I can say. Well, not the world actually but the peepos with tiny brains T_T 


I wanted to show you the video but I think its not nice of me to do that. Instead, I took some comments from her videos and I really want you to read and what would you feel if you're in her shoes ? I have to admit she's great cuz she doesn't even care ! Eventhough, the dislikes are like 3x the likes. I guess ? You peepos with no brains T_T




Bright comments :

  • Hi, I think that you are gorgeous, I want to know how your heart is doing. I'm 20 and I get pains in mine even though I exercise quite often atleast 2 times daily. I hope god blesses you with health. No obsticle is too far away for you. Don't ever believe that the best is not inside of you! It is in your soul. I am on another transformation in my life. Now I am working on our soul and I will see you in the kingdom. Thank you! Don't stop caring about yourself!
  • I think you did a good job...never give up :)
  • stop posting bad comments, every people have feelings! >.< maybe she loves singing, it is bad to share our talents? she just want to share her talent@.@ duhhh!!!
  • Wow the world is a mean place .
    Reading all these comments makes me feel so bad for this lady .
     everyone is awfully mean . If you don't have anything nice to say , then don't say it at all .
    Simple as that . This lady was just singing ,she didn't say that she was the best singer in the world , did she ? No. So that gives you no right to judge her cruelly . get some class you ignorant idiots .



Dark comments :
  • 25,917 peaople have the same problem like this lady
  • The abominable characters you could make in Oblivion are more attractive than this... this... piece, nay, colossus of revolting no-better-than rotting flesh.
  • You can make my dreams come true? PLeASE Dissapear from youtube.
  • YOU SUCK JUST STOP!!!!!!!!!! YOU TOO FUNNY LOL AND TO ALL THOSE ENCOURAGING THIS ITS NOT RIGHT YAL KNOW SHE CANT SING NOT ONE BIT
  • Can you please stop uploading videos. To be honest your not pretty,your fat, and you don't have a good voice. All you are doing is causing people to make fun of you. Soo if you get comments saying that they think your pretty. They are lying


Okay. Look, you were born with a brain that can think of what's right and wrong. So if she loves posting her covers on YouTube then let her be ! Yang kau nak sibuk tu pasai pa ? Mintak pijak gajah sungguh korang ni kan. Eh, bukan korang laa. Orang orang lain maksud aku :)


Haih, apa apa jelah manusia ni. Tak boleh nak bagi peluang kat orang lain nak senang. Tahu lah dia takde curve mcm Fox yang tu. Haaa, kang tiba tiba dia jadi macam Fox nanti, baru kau tahu.  Pantang betul tangok benda benda macam ni, macam diri tu bagus sangat je T_T Dah dia macam tu, kau pulak nak sibuk :p





ps : Sebenarnya ada komen lagi teruk dari tu tapi aku taknak korang baca T_T
tak elok untuk otak



Sunday, 15 January 2012

From Love To Obsession

Assalamualaikum peepos :D


Emmm, aku suka sangat kat kucing. Sebab dia berbunyi MIAAAWWW ! :D HAHAHAHAHAHA.
well, aku memang suka binatang and aku tak tahu kenapa and bila aku on Youtube, bukan lah aku selalu dengar lagu pun tapi dok usha natang natang. So, ada satu hari ni aku ada terbuka video pasal parrotlet *mcmni ke eja ?* Biarlah. Then, aku rasa macam wow ! NAK SEKOR ! Eh, tak. Nak banyak ekor ! :D


Pastu jumpa pasal anak burung hantu pulak. OMAIGOD. SO CUTE :O And aku ada buat list natang yang aku nak bela satu hari nanti and i have no idea when im gonna buy em. And duhhhh. Duit yo. 


So, here's the list of animals that I WANT :D The one with * is a must ! 

  • Cat*
  • Snake*
  • Iguana*
  • Ferret*
  • Owl*
  • Sugar Glider*
  • Parrot
  • Mices* -to feed the snake :)
  • Hamster
  • Guinea Pig -why pig ? 
  • Fox*
  • Chinchilla
  • Turtle
  • Rabbit
  • Tiger -LOL :D really want one
  • Horse -need stable at the back of my house XD
  • Otter -can i ?

I can turn my house into a mini zoo yaaww ! :D It'll be a dream come true :) So yeah, i wanna keep a tiger in my house and i know laa. Impossible. But who knows ? God's will, InsyaAllah ;)

When i was emm bout 10-12 years old ? I have always wanted to be a zookeeper and sometimes a vet. Yeah, kinda lame and like-so-whatever T.T I don't know, i just can't resist. I love those furry / hairless / short / tall / smelly animals :D hihihihi and even dreamt about buying the Zoo Negara. HAHAHAHAHHAHA :D So sweeeeeeeeeeeeeeeeeetttt :) *how annoying*




ps : what pet would you like to have ? :D





Friday, 13 January 2012

Aurat Yang Dijaga

Assalamualaikum ! :D


Emm, lama jugak aku tak menulis ni. Dekat sini aku cuma nak bagitahu yang rumah Wardina dirompak. Korng kenal kan siapa dia ? Bila aku baca penulisan dia, aku tersentap. Iyalah, mana taknya. Cuba korang baca. Sampai suami dia sendiri pun time time tengah kena rompak tu dia jaga aurat isteri dia. Bayangkan la macam mana tu.. 


Jadi kat sini, aku harap korang baca apa yang dia tulis dan rakaman :)
 -> Trauma - Wardina Safiyyah.




Sedih tau aku baca lagi lagi part cincin dia tu. Siapa tak sedih kan ?

So, kat sini aku nak cakap.. jaga lah aurat tu walau ada kat mana pun. Yelah, aku tahu lah bukan senang. Even nak keluar rumah sidai baju pun kena pakai tudung kan. Ya, leceh tapi pilih sama ada nak leceh kat dunia ataupun kau nak rambut kau kena bakar first class kat neraka nanti ? Pilih  T.T


Aku pun selalu dengar perempuan yang cakap 'Buat apa pakai tudung kalau tak ikhlas ?' Senang cerita aku pun bukannya baik mana pun, aku pernah cakap yang aku ni jahat kan ? Tapi kalau ada yang cakap macam tu.. aku rasa macam.. entahlah. Aku selalu ingatkan diri aku, keterpaksaan membawa kepada keikhlasan and I'm right.  Bila kau buat benda yang terpaksa selalu. Lama lama benda tu dah lali dengan diri. 



Macam mula mula pakai tudung. Pakai lah jugak walaupun rimas. Lama lama dah terbiasa dan sentiasa ingat nak pakai tudung :D Sama jugak macam pakai tudung tapi pakai lengan pendek T.T Aku taktahulah nak cakap apa. Sebab aku pun tak baik kan. Tapi tak molek tau dak bila orang pandang and cakap 'Pakai tudung tapi lengan pendek'. 

Ya, memang hodoh. Sebab aku pernah dlam keadaan terpaksa pakai lengan pendek dan pakai tudung. Nak tahu tak aku rasa mcm tengah telanjang ? LIKE EEIIIUUUUUWWWWWWWWWW. MACAM MANA ORANG LAIN BOLEH BUAT RILEKS TAK RASA APA APA ?! Aku pun pelik. Sampaikan aku terpaksa masukkan tangan aku dalam baju, so nampak mcm zombie takde tangan :D




Entahlah, aku tak selesa. Lately ni pun, aku suka pakai baju lengan panjang yang kadang kadang lebih daripada tangan aku ! :D Aku rasa best pulak :P Tapi ada je baju lengan pendek, kena pakai inner tu lah kan. Hmm. Nanti lah. Beli baju baru T.T But its not like aku pakai sakai gila nak mampus kan. Pandai pandai aaa nak urus diri.

OH, SATU LAGI. Aku pun takberapa nak minat bila tengok gambar manusia kat Facebook. Bukan apa. aku takpernah nak kesah kalau korang nak ber-camwhore seorang diri dalam bilik ! HAHAHAHAHA. Aku tak kesah pun kau nak amik gambar muka kau dari angle atas ke 360 darjah ke. Takpe, aku memang tak kesah sebab muka kau bukan muka aku pun. Tapi yang tak menahannya bila aku nampak orang pakai tudung tapi dalam Facebook gatai gatai tangan nak upload gambar free hair.

Aku tahu lah kau cantik, putih, gebu, mantap, cantik, cantik.. Haaa, aku dah ulang cantik tu 3 kali dah. Tapi toksah le gatai miang letak gambar macam tu. Nampak pelik tahu tak. Kalau member tu, aku emmmm, doa jelaa. Tapi kalau sepupu aku tepek je kat muka dia. HAHAHAA :D Aku kan jahat :)

Well, apa apa pun. Aku tak benci sape sape pun especially to those non hijabi muslims, okay ? Peace :) Just nak bagi ingat walaupun cara yang salah :) Yeah, I know, nak tegur kena cara baik and bukan perli perli but.. I'll try not to do that often. INSYAALLAH :D 



ps : adlia, aku tgk dah buku Does My head look big *pasal hijab* and yeah, lain daripada buu Jamie / Jamilah yang aku cakap tu :)

buku ni pasal dekat rumah nama Jamilah, pakai tudung tapi dekat sekolah nama Jamie and free hair sebab kawan dia omputih :)

*aku takbaca lagi buku ni btw, sinopsis je

Baca lah buku Randa Abdel Fattah. Bagus untuk otak :D
Cari kat kedai buku MPH, Popular, Kinokuniya or whatever bookstore yang korang tahu.



Wednesday, 11 January 2012

Asian




What's wrong with being an asian ?
Why do people have to be racist ?

Do you really think that blonde hair and blue eyes are so damn hot ? 
Well damn yeahh =='

So, shut the f-ish up beach ! Stop being racist !

Ingat macam bagus sangat je :p

Act, aku ada baca banyak forum pasal benda ni. Racist. Asian.
Entahpape jee. Pergilah Google, ada banyak ==

*Vid ni bukan pasal racist pun tapi bila tang dia cakap dia asian tu, aku memang dah bayangkan macam mana. Asian. Hmm


ps : rainbow cat shirt. apa nama dia eh ? the cat is quite annoying but cute :)




I don't give a f-. So, just shut up.





Monday, 9 January 2012

Sains Kesihatan/Sains Bersekutu Tu Apa ?

Assalamualaikum peeps !


Waaahh, lama dah aku tak menaip ni ==' sebab aku malas ! Malas sangat. So, aku tengah dengar dengar lagu Mistletoe, Which is obviously kepunyaan pakwe kau si Justin Bieber. But I'm listening to Tanner Patrick's cover. Siapa dia ? Alaaaaa, yang handsome handsome tuuu :3 Cari lah kat YouTube. 


Tengah tengah aku dengar lagu ni sambil pandang muka dia handsome ni aku teringat ada sorang budak India yang aku jumpa kat tempat amik lesen tu *india tu sebaya ngn aku, awesome 18. Wow, tuanya ==' * Dia pulak duduk sebelah cina. Mula mula, diorang borak pasal spm. Btw, cina tu 17 this year. 



So, india tu tanya kat amoi yg pakai braces tu. Emm, macam macam lah dia tanya. aku tak ingat part mula tu *I'm eavesdropping yo ! :D* So india tu ada tanya mcm 'you sc stream ke ?' and the chinesse girl replied, 'yes. bio chem phy'. India tu tanya lagi, 'u like biology ?' *well, india tu tanya kat cina tu tp aku jawab YES, dalam hati jelaa. hihihi :D * and girl cina tu cakap 'no, i hate biology' *or something like that, i don't remember*


Indian girl tu tanya lg, 'u like which sub the most ?'. Amoi cakap 'physics okaylaah'. So, I was like, 'oh, why do you hate biology ? :( ' tp cakap dalam hati la. Well, I'm not that good in biology anyway but i love it sooooooo much and i don't know why ? WHY OH WHY do I love the sub so much yo ? Pelik.


Then, india tu tanya lagi,'you like justin bieber ?'. Amoi ' yessss'. And then aku macam dah tak interested in their conversation, aku buat taktahu jela tp diorang tengah cerita pasal lagu Mistletoe ni :) So aku teringat jeee :)



Okay sebebnarnya, aku nak tanya kat sape sape je kat luar sana yang tahu SAINS KESIHATAN TU APA ? AKU DAH GOOGLE AND BACA MACAM MACAM BUT I STILL DON'T GET IT =='' Sistem upu dia pelik, kenapa dia tak include perubatan kat pilihan bidang tu ? Adakah doktor kat Malaysia ni dah melaut sangat sampai dia tak offer dah ? Mengapakah ? Ada sesiapa nak tolong aku tak ? EXPLAIN ? Kenapa tak ada ? I'm confused maaannn. Nak pilih mana as first choise and yeah aku tahu yang kadang kadang bukan first choice yang kita mintak tu dapat. Hmmm.



So yeah, aku dah tanya ramai orang termasuk family aku sendiri tapi still, aku tak dapat jawapan yang dapat puaskan hati aku. I need help. Thank you.



ps : TOLONGLAH EXPLAIN ! :(




Saturday, 7 January 2012

Hari ini..

Assalamualaikum peeps :)


Part 1 :
So harini aku ada ceramah kereta apa entah tu pukul 830. Tapi aku ingat kul 8, jadi aku terbangun pun kul 8 jugak, kelam kabut lah aku mandi. Last last kul nak dekat kul 9 baru pergi T.T Lepastu, cikgu tu cakap, dia nak amik aku. Then, dia call. Aku takfaham sangat, iya lah slang india pastu tempat bunyi bising sikit. Haih. Pastu, pak aku hangin lah sebab dia janji nak amik. So, makpak aku hantar aku kat sana. Dah sampai pula tu.. aku tak bawak IC. HAHAHAHAHAHAHA. Memang tak bengong pun aku kan :D Takboleh lah na masuk sebab cikgu tu takut orang jpj tu cek. aku kena lah balik ! :p






Part 2 :
Aku pun teman lah mak aku pergi hantar kakak aku ke stesen ktm. Pastu pergi petronas kejap sebab nak bank in duit tapi mesin tu rosak pulak T.T Aku senang lapar malam jadi aku pun beli biskut chipsmore :) hihihi. Dahtu, pergi lah pulak kedai dobi hantar baju pak aku. Pastu singgah makan bihun sup kat kedai Sidah. Rasa dia tak mengancam sangatlahh. sorry.






*aku ada terskip satu part sbb aku tak ingat :p


Part 3 :
Aku pergi makan kat mana entah. Mula mula okay je pastu tiba tiba hujan =='
Pergh, dah lah hujan, perut lapar. Makan sedap :D PERGH. Mimpi indah aku malam ni :) Ada pulak otak otak. Auwwwww :3 suka betul aku ! Tapi taksyok ah sebab tak panas tapi tengah lapar, aku balun jelaa :) Emm, seronoknya dapat makaan :3






Part 4 :
Rumah aku ni ada smoke detector and dia dah selalu jugalah buat bunyi beep beep sbb bateri nak mampus tapi pak aku buat taktahu je sebab dia malas nak betulkan. So, baru je kejap tadi natang tu cam mabuk sasau. Haaaa, hambik kau dia melalak cam gila. Bingit telinga aku woi T.T Sampai makpak aku letak kapas kat telinga sebab bingit dia first class tahu tak ! GRRRRRRRR. Ngacau aku jee.






---------------------------------------------------------

Well, aku mcm dah tersuka dekat benda benda menjahit ni ==' 
so, setiap kali aku nampak kain aku macam, omaigooooottt. 
cantinyaa kain tuuu, nnaaaaaaakkk !

*entahpape*

So, aku ada ternampak sorang akak cantik ni pakai cape mcm 
Red Riding Hood tu and akak tu memang cantik pun :) Aku takboleh nak letak gambar dia sebab nanti kata curi, kalau nak kena minta izin :) Gambar tu dia ambil masa dia pergi holiday kat Argentina. Sumpah wei, kalau kau tengok gambar tu macam.. macam.. macam.. dalam fairy tale tahu tak ! Dengan pokok besar diaa.. dengan cuaca.. daun daun.. akak tu pulak pakai cape cantik :3 Pergh, serius lawa beb ! :D



Emm, carilah sendiri banyak banyak gambar, aku malas :P

To be honest with you, i don't know any basics on this sewing stuff =='


ini dari YouTube, aku main amik je. Ada banyak lagi, tengok lah sendiri


Aku just bukak YouTube, tengok, teliti dan email orang sape sape je sebab nak tanya :) So, aku pun memang suka bertanya dekat strangers ni, hehehe. Diorang pun balas je. So, aku pun email seorang perempuan ni, nama dia Angel. She's blonde and yeah dia awesome macam aku :D hihihi. Dia dah kawin kut. Pape aku taktahu, aku tanya lah dia :) She's nice.


ps : sorry aku post benda yang bosan bosan :)






ps: ayat macam mintak penampar kan. yeah i know, biarlah T.T




Thursday, 5 January 2012









You know what ? I really am a bad person.







Peace

Assalamualaimun peeps :)


Sebenarnya aku tak tahu nak letak tajuk apa, so aku main letak je. Disebabkan hari ni Khamis malam Jumaat. Yeah, Jumaat malam *wink ;) * HAHAHAHAHAH. Okay dah, bad joke --' Esok pulak Jumaat si Penghulu Segala Hari. So, selalunya lepas solat maghrib, korang mesti baca Qura'n kan ? Aku tahu korang semua budak baik :) 


Ke korang pergi pasang lagu Rebecca Black - Friday tuh ? --' Sebab dalam Islam, kalau dah maghrib ni dah masuk masuk hari keesokannya. Aku just nak cakap, Qura'n tu macam buku cerita/novel bagi aku. Aku rasa best sangat. Mestilah aku takfaham certain maksud dia. So, aku try lah nak fahamkan.


Hari Khamis malam Jumaat sangat lah sesuai baaca surah Yaasin :) Rasa seronok sebab aku faham and ada part aku takfaham --' Aku memang macam tengah rasa aku baca buku and aku excited gila *duhh, sebab Qura'n dalam bahasa arab, so bila faham mesti rasa awesome kan :)* Untunglah siapa belajar arab/orang arab yang memang dah faham pun semua tu =='


Aku je yang lembap ==' Nak faham pun susah, tunggu berapa juta kali baca ulang teliti barunak faham betul betul. Urghh --' So, aku nak cakap, baca lah Qura'n selalu sebab dalam tu ada macam macam ! Kawan aku ni ayah dia ada beli Qura'n tafsir yang khas untuk perempuan. Kira semua benda yg penting pasal perempuan semua ada ! Best :D Pasal siapa yg lagi berhak nak bagi nama kat anak and lain lain :)


Oleh itu, kalau nak berjaya dalam hidup. Dekatkan lah diri dengan Allah swt :) Macam dekat azan pun dah ada cakap, 'Mari menunaikan solat, Mari menuju kejayaan' *kalau aku salah tolonglah bagitahu okay ? Itu tang solat, jangan lambat, jangan tinggal :) 


Oh, korang pernah tak baca buku La Tahzan aka Don't be sad aka Jangan bersedih ? Aku suka baca buku tu. Ada lah satu harini, aku rasa mcm nak carut and geram gila --' so aku bukak lah buku tu and aku terbaca ayat yang paling best sekali sampai buat senyum. *act semua dlm tu best* So, aku rasa tenang.


Okay, aku sekarang ni membebel. Taknak baca sudah :p hihihi


So, aku just nak bagi doa yang kita selalu baca waktu habis baca/khatam Qura'n *if im not mistaken*


Ya Allah kasihanilah kami dengan berkat AlQura'n dan jadikanlah ia pimpinan, cahaya petunjuk dan rahmat untuk kami, Ya Allah ingatkanlah kami apa yang telah kami lupa dari AlQura'n dan ajarkanlah kami apa yang kami tidak tahu tentang AlQura'n dan kurniakanlah keupayaan membacanya pada waktu waktu malam dan juga siang dan jadikanlah AlQura'n itu sebagai hajat untuk kami.


*well, benda ni mmg ada dalam Qura'n aku ni, so aku salin balik je :)*


ps : have a great Friday :)