Monday, 29 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri :)

Tapi waktu abang aku kecik kecik dulu dia cakap ' Slamat Haghi Raye Aerbateri ! ' dengan riang.

Alahai lengang betul keadaan kampung aku sekarang. Selalunya kalau balik, kecoh semacam. Entahlah, betul la orang kata, makin lama makin hilang feel nak raya tu..


So, to the bitchy girls and hunky boys out there..



Waktu ni jugak la ramai yang mula nak minta maaf bla bla bla, drama drama.. Mohon ampun TERkutuk TERumpat dan segala jenis TER lah yang keluar. Well, sebenarnya bukan TER pun. Korang sedar yang korang buat tapi buat taktau je. Bila raya cakap TER takut takut orang yang kau mengata tu terasa. Jadi main ayat TER TER laa pulak. Aku dapat text pun, ada yang TER TER jugak. Kalau ngumpat tu cakap jela. Takheran pun.. sebab aku kutuk kau lagi banyak ;)



Haaaaa, lepas raya ni jangan lupa puasa enam hari tau ! Oh, aku teringat pulak dekat rendang daging, kari ayam yang sedap =.=




Udah udah laaaa.. Esok korang tengok jugak makanan sedap sedap ni kan ? Walaupun dah takpuasa. Jaga la badan korang ye, jangan melantak tak ingat dunia. Setan dah lepas dah ni. Tadi baru abang sepupu aku cakap ' Eh, abang Lan makan banyak pun macam ni jugak. Oh, takbaca bismillah ' '  Setan makan sekali ' . DAAAAAAAN ! Semua jejaka teruna lelaki bujang dalam rumah tu cabut lari, taknak pergi takbir raya ! =.= PEMALAS GILA KUT ! 



Kau kawan la dengan diorang ni ! Lepas puasa perangai dah macan hantu raya. Hish ! Apa apa pun, selamat beraya semua :) girls, jangan makeup over sangat yeee. Perasan lawa je tu :P Hihihi..




p/s : Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Ampun maaf ya tuanku ! ;)

Sunday, 28 August 2011

When Baju Kurung Meets Baju Jarang

Oh, lagi berapa hari lagi nak raya. Mestilah ramai yang dah ada baju kurung/melayu baru dah kan ? Kalau yang takbeli tahun ni tu, takpe.. Tunggu tahun depan jelaa. *tu pun kalau hidup lagi*

Harini aku dah ada kat kampung, jalan taksibuk sangat sebab ramai balik semalam. Yang kerja esok, balik petang lah kutt. Oh, jalan jem  :O

Okaaayyy, harini aku takguna lappy yang aku selalu guna. So, gambar susah siket nak letak *macam macam hal la* -.- malas nak fikir. Bosannya.

When Baju Kurung Normal Meets Baju Kurung Jarang

Kalau dah nama perempuan tu, memang macam macam fesyen la kau jumpa raya nanti. Yang pelik macam Lady Gaga pun ada. Jangan pelik lah kan.

Sekarang pun ada trend baju kurung vintage, cam kimono ada, kaftan ap ntah. Oh cantiknyaaaaaa *drooling* 0.o
kalau google baju kurung tu, pergh, geram aku tengok semua baju dia ! GRRRR
Tapi, apakan daya. Baju kurung aku sangat normal tahun ni :)

Mestilah normal tengok perempuan pakai baju kurung jarang kan ? kalau dalam tu tutup jugak takpe ! Ni yang memang sengaja nak tayang bra warna striking. *sigh*

The Baju Baju Kurungs (BK)

Cotton : OhMaiGodd ! Silk ! CANTIKNYAAA kau ! Hish, jelesnya aku ! Kulit kau licin sangat, Silk, bolehla cerita. tak macam aku :(

Silk : Eh, kau pun cantikk la Cotton ! Kau Cotton ! Lembut, selesa. Hmm, ramai je orang pakai kau. Corak kau selalu comel comel bunga kecik :) aku mana ada macam kau.

Vintage: Assalamualaikum koraaangg ! :D tengah gosspizz apa ni ? Nak join ? ^^

Cotton&Silk : Waalaikumussalam.. Wahh, riang kau harini Vintage ?

Vintage : Hmm, mana taknya ! Cuba tengok aku ? Apa yang lain ?

Silk : Entohh, sama je aku tengok ? Apa yang lainnya -.-

Cotton : Eh, dia pakai kurung vintage la ! Cuba tengok betul betul ! Kembang kembung sana sini, meletopss you ! ;)

Silk : OH, ha'ah laaaa. Ropol ropol pulak diaa tahun ni yaaaa ?

Kimono : Konichiwa kwachibasi giiirrrlllssss ! ;D Tadaaaaa !! ~ *poyo poyo pusing badan like model, nak tunjuk baju kurung lah tu* *sigh ~* you ollsz like baju I tak ?! Hihihih.

Silk : Oh, cun gila lah kau ! Perghh, mesti mahal kan ? Kurung kimono bhaiiii. WOW ! :O

Vintage : Eh, kaftan mana weyh ? Dia cakap dia datang dgn kau ?

Kimono : Oh, dia demam panas laaaa..










The Baju Baju Kurungs :











WHAT ?


















WHAAT ?!


















Peringatan : JANGAN tiru aksi ini ! Anda berisiko tinggi untuk DIROGOL oleh penyangak professional. Kalau kau degil, perasan hot dan buat jugak. Sekiranya kau dirogol raba, jangan buat report polis sebab bukan salah penyangak professional bila kau tayang badan. Wahai dinda yang terkena, aku cuma mampu senyum, gelak dan tepuk tangan :D TAHNIAH ! HAHAHAHHAHAAHHAHAH ! XD




p/s : Terima kasih ! Esok raya. Patut sedih ke gembira ?

Friday, 26 August 2011

Aku Fikir Apa Ni ?



Siapa kau ?
Jawablaa, siapa kau ? ..


Hmmm, aku sedih ramadhan nak berlalu pergi. Dengan dosa aku yang masih menggunung dan takpernah surut, sempat ke aku nak bertaubat ? Bila ya..
Raya nak terjah aku nanti, aku takut. Kalau aku tersilap. Apa aku cakap ni ? Entahlah. Biarlah. 


Weyh, kau ni siapa ? Kau takjawab lagi soalan aku. Jawabla. Aku takmintak lebih pun.


Pagi ni, aku jalan baca blog orang dan aku terbaca INI ! *click click*    
Aku terpukul. Sakit tahu ? Kenapa aku terasa eh ? Bersebab ke ? Fakta ? Ke auta ? Apa ni ? Aku pening laa. Nak raya, patut aku mintak maaf ke eh ? Tapi, kau yang perangai jahanam. *sigh* kalutnya aku. Tu pun tak boleh fikir.



Ikutkan hati, aku nak campak je semua barang yang kau bagi kat aku dulu. Terima kasih laa weyyhh !! Aku tulis surat untk harijadi kau,nak minta maaf. Tapi aku takpernah hantar. Aku simpan sampai dah berapa juta entah.. -.-





Kau.. bila kau nak mati ? Aku tengah tunggu, nak ziarah kubur kau. Tapi kalau aku mati dulu kan ? Kau peduli ke ? Oh mestilah tak, sebab perangai kau macam siput babi. HAHAHAHA :D haram.


Kau kan pelakon teater/drama bersiri/filem terbaik ! :D Tahniah. Kau memang bawak watak kau dengan cara yang paling berkesan bhaii. Tak kesah la kau bawak watak apa sekalipun ! Kau la yang paling hebat. Kau practice hari hari eh ? Keluar air mata darah pun kau boleh buat. 






Pergilah weyhh, pergi je kat mana kau suka. Pastu kau takpayah aaa nak menggatal panggil panggil aku nak cerita pengalaman kau yang mengarut tu. Maaf. Aku takterhibur..



Kau, bunuh diri dan pergi neraka.



Nota : Hati ni komplikasinya infiniti kecuali kalau kau dekatkan diri dengan Allah swt. With Him, you'll find inner peace. forever :)



Thursday, 25 August 2011

Kill Yourself For Being Inconsiderate

Minta maaf ya, kali ni ayat kurang sopan :)
Baik kan aku ? Tu pun nak mintak maaf. Waaahhh :D


Tiada kaitan bagi yang masih hidup mahupun meninggal dunia. Random writing.


Kau memang takde otak. Tak pernah nak fikir pasal perasaan orang lain. Boleh pergi mampus. Ada fahaam ?


Kenapa dan mengapa.


Aku kenal seorang lelaki yang memang kurang kewarasannya. Dia bijak tetapi perangai cam hell. Kadang kadang aku doa supaya dia mati cepat. HAHAHAHAA !
Well, dia tak reti nak jaga hati orang lain. Kenapa ya ? Oh, mungkin dia gila kut. Mungkin. Bukanlaaaaa, dia memang takwaras pun !!

Hmmm. Aku berharap sangat dia sedar satu hari nanti apa yang dia cakap,perbuatan dia semua kena kat dia balik. Padan muka kau ! Tu laaa, perangai takboleh nak celaka lagi ? Dah besar kawin, bini kau tinggalkan kau baru tau ! MWAHAHAHHAHAA :D yeah. Bini kau memang cool.

Kau bongkak, sombong, bajet hebat, bangang, suka melakukan aksi extreme yang tak sesuai ditonton umum *bengap kuasa sepuluh*

KAU ! berubah la weyh. Reti reti la nak mengucap, jaga hati orang lain, mak bapak kau, *ataupun kau ni sebenarnya anak kutip ?* WOOOO~ entahlah.

*tambahan je, tekan ! :)

WELL, AKU LARI TAJUK ! :D

INCONSIDERATE. Tahu kah kau apa menatang ni ? 

Okay.. *ni list aku, semua ini contoh ya !*


1. Aku baruk masuk bilik mandi, nak mandi aaa kan. Pastu kau masuk, ketuk pintu bilik air macam nak bagi roboh, bising bising suruh aku keluar sebab kau nak mandi. Bodoh ! Aku baru masuk laa, takfaham bahasa ke. Takreti nak sabar ? Tapi kau tak peduli, kau bising, menganjing suruh aku keluar.

2. Naik lrt, ramai, sesak gila. Masuk pula nenek tua bongkok taklarat nak diri lama. Aku nampak,jadi aku bangun nak bagi nenek tu duduk. Tapi kau yang baru je masuk terus amik tempat aku tu. Bodoh ! Aku tak offer seat tu kat kau pun laa bangang. Bontot berat sangat ke ? Bangun la weyy !

3. Bab nak makan, kau la orang pertama yang akan habiskan semua yang ada depan mata takkira makanan tu bukan kau punya sekalipun. Dah la takbaca doa ! Haaaa, kau makan la ngan setan setan jahanam kau tu ! Bodoh ! Kau tak kesian ke kat tuan punya makanan tu, yang cuma SENYUM dan berdiam diri.

4. Beza taraf hidup. Aku paling benci budak perasan kaya yang suka hina orang yang kurang kemampuan. Korang sindir, pulaukan dia. Diskriminasi. Kau rasa kau hebat sangat ? PERGI MATI. Duit tu mak bapak kau punya. Bodoh ! Bukan nak tolong diorang. Bila diorang silap, kau maki. Bila kau silap ? Fuc*. Ni bukan inconsiderate tapi kurang ajar !

5. Kau nampak binatang, contohnya kucing kencing kat depan pagar rumah kau. Kau amik cangkul pukul kepala kucing tu ! Bodoh ! Dia takde akal ! Sukahatila nak kencing kat mana. Kalau aku la nampak kau kencing depan rumah aku, kau ni pulak gila. Aku amik pisau, tikam otak kau. Apa orang kata nanti ? Aku hati kering. Takde belas kasih. Kau orang gila je pun. Konsep sama macam kucing kencing tadi.

6. Makayah kau dah tua. So, diorang mintak tolong kau pergi beli barang or tolong kemas rumah. Tapi kau ni memang ada gene malas kuat. Kau buat taktau. Kau tdo. Bila kau bangun, buat muka kau yang buruk. Bila parents kau mintak tolong lagi,kau cakap 'Eh, buatla sendiri. Kita penat.' Bodohnya alahai ! Kau ingat kau ma'am besar kat rumah tu ? Taksedar diri !


AMARAN : Please stop being inconsiderate with others, it's not worth it. Nobody is winning or losing for being considerate. We're only human beings with sins more than the water in the seas. Have a heart. Be nice and considerate. Oh, do smile every time a stranger pass by :) To the girls, jangan senyum kat lelaki yang gatai miang. Pape jadi, tanggung sendiri.

Hugs, Mynn ^^

Wednesday, 24 August 2011

DSLR vs POLAROID

and you don't even know how to use that damn camera

To my little not-that-smart sisters,

Akak tau korang semua anak orang kaya. Duit boleh kasi makan lembu, your clothes semua pakai buang, being pampered by your loving parents 24/7, nak makan pun pakwe suap, semua benda bibik kena uruskan, demand nak kereta mahal. But.. 

is it REEEAAALLYYY necessary to bring your lame camera to school with no particular reason ? I mean, seriously lah wahai adik adik sekalian, bawak just nak show off camera lu jeee ? Tahpape. Yeah, akak tau korang ada hak masing masing nak bawak benda haram tu. Tapi takperlulah bawa ke sekolah. Haritu, akak ada pergi sekolah adik sepupu akak and guess what ? HAHAH, you've guessed it right. Semua dok nak menyanjung camera DSLR korang yang buruk tu. Kalau memang kelab photography ke, ahli redaksi majalah sekolah whatever ke, memang pro ke, boleh la nak consider.Tapi akak nak cakap kat golongan seperti gambar di atas tu..

SHOW OFF ! padahal TAK GHETI GUNA pun :P   .lawak betul.



Dear old fashioned little sisters,

Akak pun ada tau DSLR tu, but takpernah pulak nak bawak ke hulu ke hilir benda tu, bawak pergi kelas ke hape.. Penting sangat ke ? Kat sekolah nanti korang sibuk nak fikir keselamatan cam korang yang huduh tu. Akak tau korang semua memang camwhore. Don't worry, akak ada ramai kawan macam tu termasuk akak sekali. Tak salah kan ? Nak amik gamba ngan BFF ? Tapi adik semua bawak cam tiap2 hari, entoh le nak tunjuk hebat kat sape. Nak amik gamba member korang tiap2 hari ? Mengarut.

Hmmph, lantak korang la.



POLAROIDS ARE COOL :D HAHAHAHA, NOOB !
 .really love em.

ya, akak tau ni cam zaman nenek moyang hang dulu.
Who cares ?







upgraded/new version polaroids


I want 'em all ! <3
jangan risau, takmahal pun ;)



CLICK these lomo cam shops : *mestilah ada banyak kedai lagi tapi cari sendiri lah*



Analogue Kaki

Boyfriend(s) :D


Thank goodness boyfriend number one just died. So, if I ever get around to boyfriend number two, he better have a busy life full of his own hobbies and goals, because I will not be someone's reason to exhale. I have better things to do then entertain a full grown man when I'm not getting paid for it.

YEAH ~


what's YOUR purpose of having a boyfriend ? ;)



Tribute Buat Rara Zikry

Sejak sekian lama tak tulis pape..

Cantik itu subjektif bukan ? Hmmm, tak ? Bendulnya kau..  -.-


Cantik tu sebenarnya amanah yang Allah bagi untuk kita jaga, sama ada kita jaga untuk buat benda yang baik mahupun sebaliknya.

Kenal tak siapa dia ?


cantik kan ?

Kalau nak tau full story, do read the linked blogs okay ?




Kalau ad siapa yang nak tolong tu, ad kat blog Rina Salleh.




p/s : Waktu aku solat, terlintas kat fikiran aku betapa cepatnya Allah boleh tarik apa yang kita ada sekarang *kantoi, takkhusyuk*. Tapi, Allah uji hamba *kita ni* berdasarkan kemampuan kita. Jangan risau, Allah sentiasa adil ! :)  Tambah la amalan untuk bulan puasa ni ya ! Takut pulak mati esok lusa, takde sape tau..


Tuesday, 16 August 2011

Otak Kolot/ Ko.lot

Otak kau kolot macam aku tak ?.. Tak ? Oh aku tau, otak kau kolot infinity ! Dah, berambus..




Aku kebosanan. Taktau kenapa tajuk aku otak kolot. Well, aku tengah kolot lah ni. Hmmm.. pening.


So... I was browsing, surfing macam macam tempat sebab bosan *taksedar diri nak exam* 
Jadi kat sini, saje nak tulis antara blog kurangkemanusiaan yang aku suka baca sejak aku baru lahir lagi *kau takhebat macam aku*


Enjoy :)


The Other Khairul - aku jumpa blog ni waktu aku dalam perut mak aku lagi. Jumpa je. Baca lepas lahir.


The Best Side Of Me - jangan baca kalau takde kesabaran atau peti ketawa dalam badan kau hilang/hancur/rosak. 


Maria Elena - sebab aku suka orang gay macam dia. Gay*not in modern usage* Pegi bukak kamus ! Takfaham gak, bunuh diri.


Burungman - dia bukan manusia. Jadi, aku bacalah. Kau ingat senang menatang nak tulis blog haaa ?


cerita bvlgarigirl - perempuan ni bvlgari. Ada brand. Mahal. Bukan macam kau. Takde pape. Murah. Ooopss !


BLOG ARCX13.COM - bukan abang panda tapi bapak segala panda. HAHAHA. Sepupu belah mak Po, KungFu Panda.


.Dunia Sebelah Zara. - dunia sebelah dia je. Orang lain takde. Baca, kalau kau perlukan bantuan perasaan.


Terfaktab - definisi cinta infiniti. Nanti aku buat pulak definisi otak kolot infiniti yeee. Khas :)


Aku bagi enam dulu lah. 4 lelaki. 4 perempuan. Nanti aku tambah lagi eh ! *wait. enam ? LAPAN LA ! Urghh -.- nak kena masuk darjah 1 balik ni*



Beza Kupang, Lala dan Kerang.

Kau tau kupang, lala, kerang tu apa ? Taktau diam.


function mak burung tu cakap ? *cacing takde pun*


Aku pun tak reti nak beza. Lalalalala ~


Kawan aku selalu suka makan lala *dah selalu, suka pulak tu* haish -.-  Dia cakap sedap. Tapi bagi aku, kupang lagi sedap. Entahlah, kerang pun best. Entah. Aku suka makan, ngap aje semua. takbanyak songel.


Tapikan, tiap tiap kali aku makan. Aku selalu terfikir macam mana menatang ni buang air besaq, hihihi. Binatang ni berak ke tak ? Aku taktau macam mana. Teringin nak tengok binatang ni berak. Geli ? *Eh, dari tengok kau berak lagi jijik tau tak ?* Kau tau ? Pernah tengok ? Kau kaji tak ? Kau peduli ? TAK. Tapi aku sebagai manusia hebat, aku nak tau. Apa ni ? 




okay, ini kerang sedap.



haa, ini lala pula sedap kuasa dua aaaa.



ini kupang pulak ah macha, gila punya sedap oh.



Definisi kerang, lala dan kupang. Kamus exferd versi melayu tatabahasa aku.
*sukahati aku la*

kerang ; shell luar dia mcm bergerigi. Tajam tajam tu.. fuyyoo

lala ; mcm warna apricot kut ? coklat cair ? nude ? ada corak.

kupang ; shell dia shy-neee. HAHAHAHA. Okay. Fine, berkilat.


Ada penambahan info mengenai binatang seumpama ini ? atau ada tau sepupu makcik binatang ni ? Tolong bagitau eh :) 



p/s : mata aku sakit mengadap screen ni malam malam. ada kau kesah ?

Saturday, 13 August 2011

# Anak Ikan, bukan kerja aku

Hai, orang panggil aku Woody. Sebab kecik kecik dulu aku suka gila tengok ToyStory. Lagipun aku hensem macam dia jugak ah. Heh.



Aku membesar macam orang normal, mak ayah adik beradik sume, bergaduh, biase ah kan ? Mak aku doktor. Ayah aku pulak keje business, ada company sendiri. Iyelah, orang cakap ' langit tak selalu cerah' hmm, betul la. Hidup aku macam biase, biase, biase. Aku kenal Mynn. Sampailah aku dah besar. Tapi aku jarang contact dengan dia. Hal masing masing ah. Waktu kecik dulu, aku rapat gila dengan Mynn. Dia baik tapi kadang kadang je la. Hahah. Membesar macam orang normal. Berapa kali la aku nak ulang ayat ni kan ? Lantak aku la. Sampaila satu hari, aku jumpa..


Selena Gomez aku.. macam bidadari kan ? hmm, bini aku, memanglah.

Okay, bukan. Aku takjumpa Selena Gomez pun, berangan je. Kalau boleh nak tapi dia pilih Justin Bibir tu pulak. Dahla tak hensem, nama Bibir, macam budak budak, eh buta jugak eh Selena Gomez ni. Hihihi, takde la, gurau je. Well, aku jumpa gadis cantik yang berjaya pikat hati aku. Cun ayu hot panas terik sexy cute cute cute, semua dia lah ! Best woo bercintan dengan dia ni. Dia baik, lagi baik dari Mynn :P sorry weh. Aku sayang dia, jaga dia macam nak buat bini aku laaah ! Hmmmm, rugi tak dengar cakap Mynn dulu. Dah taksempat nak tarik balik.. Suatu ketika.. jeng jeng jeng ~ aku mula mengenali siapa dia yang sebenar.. 


lalalalalala ~ sedapnyaaaa !

Hello drugs ! yeah, I just said it. Drugs. Aku mula kenal dunia dadah durjana ni sebab perempuan yang aku ingat nak buat bini tadi. Hampeh. Muka cun, perangai cam hell. Aku jadi ketagih dengan benda ni. Aku nak, aku nak, aku nak, aku nak. Well, aku bukan aibkan diri aku tapi aku nak orang tau perempuan muka ayu, perangai sopan taksemestinya baik gila macam Selena Gomez aku. Haktuih ! -.-   Aku jadi khayal la kan, layan beb, ada feel. Yeah, ada feel. Bila aku dah jadi macamni, perempuan tadi mula tunjuk taring dia yang panjang, belang dia yang obviously boleh nampak cam belang tiger, zebra, whatever.. She forced me to be her sex slave. 'What ! Seriously ?'... 'Yeah, seriousla ni !'.. Hahahaha, dayus nya aku, shit gila ah kan ? Tu pun takboleh nak hentam balik ? heh, boleh je. Tapi.. *banyak jugak tapi aku kan ?* Perempuan ni jenis yang cari kemewahan dunia.



Sebab sayang sangat, nak buat macam mana ? Since then, aku terjebak dengan dosa. Banyak dosa. Ingat aku tak takut, weh gila laa. Takut laaa beng.. Dia control aku. Pergerakan aku diperhatikan. Check in. Check out. Duit aku yang mak ayah bagi aku kena kikis. Gila duit ! Aku tipu mak ayah aku. Aku sembunyikan benda ni daripada member aku. Last last kantoi dengan Mynn. Hebatnya kau ? Sebabnya, Mynn ajak makan kat luar, budak ni kuat makan. Gemuknya entah bila. Jumpa Mynn.

'Woody ! Kau pe cer sekarang ? Rindunya !'

'Hah ? Takde cer pun. Oh, aku tak rindu kau pun.'

'Taktanya kau pun :P Kau nampak pucat. Apahal. Bini kau dera ? HAHAHA'

'Erkk ? Eh takde la, Tak  Mana de. Apa kau ni ? Buat citer je kau'

'Hehe. Gurau jela. Tapi yela. Kau nampak makin kurus. Cengkung. Takcukup makan ?'

'Takdelah. Okay je. Lately aku demam teruk'




Perbualan kitorang berpanjangan. Mynn mintak phone aku. Aku hulur jela,aku takingat pape yang ada dalam phone tu. Tibatiba..

'Em Woody. Do you mind if I ask you something personal ?'

'And your question is.. ?' *AKU DAH TAKSEDAP HATI*

'Kenapa gambar kau dengan awek kau. Emmm..' *tunjuk phone*

*Aku rampas phone tu* ' Takde pape. Aku suka tengok porn. Download ah.'

'Tapi, macam.. muka kau dengan awek kau..'

 'Haa, kau salah tengok kutt' *bangsat betina tu amek gamba guna phone aku*

'Aku tau kau menipu. Ingat aku baru kenal kau harini ?'


Damn. Kantoi. Dengan Mynn, aku takboleh nak tipu. Dia tau semua benda. Waktu kecik, ramai panggil kitorang belangkas. Rapat. Kadang kadang ada orang ingat kembar. She's my bestfriend ever. Dunia akhirat. So, aku surrender. Aku cerita semua, takde cover. Mynn terkejut tapi dia senyap je. No comment. Lepastu dia cakap something yang betul betul tikam jantung aku, memang pedih habis. Then she smiled. Aku terguris habis. Too vulnerable. Aku menangis ? Yes, I did and I'm a guy. Macam siod. 



Mynn helped a lot. Thanks. Tapi aku still takoleh nak lepaskan diri lagi. Malas nak cerita panjang.

Two years later, aku dapat tau perempuan tu mati sebab terlibat dengan sex rambang. Aku lega, sebab semua dah berakhir. Aku bagitau semua benda kat mak ayah aku, diorang terkejut tapi dah maafkan aku. Aku ni budak baik tau. Aku taknak simpan. Perempuan tu guna aku banyak sebab duit, belikan drugs. Sebab apa dia mati ? Em tak baik ah cerita. Diamkan je. Tapi aku ?

 new world.
and I'm so f***i*g depressed


Wednesday, 10 August 2011

Saya Sayang Arwah :) Al Fatihah

9 Ramadhan / 9 Ogos 2011, 9.30pm

AL FATIHAH

buat atuk tersayang : Abdullah bin Bahnan

Arwah atuk saya seorang yang baaaaiiikkk sangat :) peramah jangan cakap la kan :) Dikebumikan pada hari Rabu, 10 Ogos 2011. Bulan Ramadhan. Tahun lepas, nenek belah ayah meninggal, bulan Ramadhan jugak. Tahun ni, atuk belah ibu. Cepat betul dia pergi, semua tak sangka jadi macam ni.

Waktu kecik dulu, atuk suka nyanyi lagu ape ntah, pastu dia tuka lagu tu jadi tajuk 'Don't make atuk angry' Hahhaha. Kitorang pun nyanyi sama lah :) Atuk ni kuat mengomel, mcm perempuan. Tapi sebab tu la rumah besar yang tak ramai penghuni tu selalu meriah. Meriah sangat. Raya tahun ni macam mana eh suasana ? Hmmm..

Pagi, 830am. Semua dah siap pakai baju kurung/melayu pergi hospital. Tunggu. Makin lama, makin ramai yang datang tapi tunggu dekat luar. Ada yang menangis. Saya tak menangis, saya kuat. Keadaan jadu agak suram. Kesian nenek saya. Tapi takpe, atuk saya baik. Semua orang sayang dia.

Lepas arwah atuk dimandikan, semua datang nak cium. Nak tau, selama saya hidup ni *Alhamdulillah* arwah atuk saya paling wangi pernah saya cium :) Muka atuk saya nampak berseri seri ! Bersih sangat ! :) hmmmm. Macam biasalah. Kalau nak cium, tak boleh kena air mata kat jenazah tu kan. Saya tak menagis pun. Saya kuat. Selesai semua orang. Saya keluar. Jenazah di solatkan. Nak tau lagi, saya tak puas nak menatap wajah atuk saya :( saya nak tengok lama lagi. Tapi takboleh. Waktu doa tu. Saya takdapat nak tahan air mata saya. Saya mengangis jugak. Tapi sorok sorok lah. Malu la orang nampak.

Kat masjid. Atuk disolatkan oleh raaaaammaaaaaii orang. Sangat ramai. Ada yang tak kenal pun datang solatkan. Kata golongan ini, mereka kenal atuk saya. Sebab atuk saya selalu tolong diorang. Kitorang sendiri taktau cerita. Tengok, kan saya dah cakap, atuk saya baik. Usai solat, jenazah diusung. Oleh siapi ? Well, selalunya ahli keluarga kan ? Tapi kali ni, oleh sahabat handai. Semua kawan atu berebut nak angkat. Sampai anak sendiri nak angkat dah takde ruang, ayah saya nak angkat dah takboleh. Kawan atuk saya ramai sangat yang nak angkatkan. Ada yang takdapat nak angkat tu, sentuh pun kira okaylah. Asalkan dapat. Saya macam taksangka. Semua orang taksangka. Haaa, saya dah bagitau kan, atuk saya baik :)

Semua berjalan lancar, Punctual habislah ! Tak lengahkan masa. Even imam *pakcik* lambat sikit nak imamkan solat sebab kitorang baru gerak dari hospital. Semua dah berdiri kat saf. Elok je. Punctual. Macam atuk saya, dia taksuka lengahkan benda pape. Hebat kan ?

Emm, sampai sini je kutt. Saya takboleh nak cerita banyak. Akhir kata, Arwah atuk saya baik. Semoga beliau ditempatkan dalam kalangan orang beriman :) Amin. Atuk taksempat tengok saya habis belajar. Takpelah. Saya buat sehabis baik supaya saya berjaya. Atuk nenek selalu doakan kami adik beradik berjaya, anak soleh dan solehah. Sekarang, masa untuk kami doakan yang terbaik buat arwah atuk. Saya sayang atuk :')

Ceritanya panjang lagi, ada part best :) Saya memang nak cerita. Tapi takut panjang sangat. Takpelah, biar kami je yang tau :)

AL FATIHAH

Adam Hafiz

Budak budak kecik semua comel kan? Bukan macam kau.


Harijadi kawan aku kelmarin. Sumpa harijadi dia meriah, kebetulan pulak harijadi dia nak dekat dengan tarikh adik bongsu dia, Adam Hafiz. Sangat comel :) sekali imbas nampak macam budak kecik yang normal, sama macam yang lain. Tapi sebenarnya ? Dia buta. Sayangkan ? Memang. 


Aku mula mula tak tau sebab budak tu takbanyak bergerak. Dia duduk setempat. Tapi dia pandai senyum, boleh cakap dengan orang lain macam dia boleh nampak. Aku paggil nama dia, dia pun macam cari suara aku datang dari mana, bila aku sentuh bahu dia, dia pandang atas *pandang aku la kan* 
aku borak,main cubit cubit dengan dia. Hahah. Comel. Nampak normal...


Dah lama tu, budak tu mcm nak pegang cawan, tapi tertolak. Cawan jatuh, pecah. Bapak dia keluar, dengan muka macam gajah naik hangen, tarik budak tu lepastu penampo muka dia. WHAT THE F*** ?! Dia budak je, buta pulak tu ! Chill la bapak ! Budak kecik je tu ! *emosi weh* betul, semua yang datang terkejut. Semua diam. Tapi budak tu sikit pun tak mengadu, tak menangis, diam je. Tabik lah budak. Pastu, bapak dia masuk rumah. Aku tanya ;


'Adik okay ?'

'Okay'

'Adik nak akak amik pape tak ?'

'Tak'

'Adik tak sakit ?'

'Sakit, tapi dah biasa dah' *WHAT ? DAH BIASA DAH ?*

-senyap-

'Kakak jangan risau, Hafiz okay'

Haih, sedihnya tengok. Budak kecik buat salah sikit, dah kne sampai macam tu. Aku taktau pun dia nak cawan tu. Salah aku jugak la kutt. Sebenarnya, bapak dia tu takdapat nak terima hakikat yang anak dia buta. Dia tak suka. Sebab tu la dia pukul. Ramai dah marah dengan apa yang dia buat. Tapi, dia pekakkan telinga *pekak betul betul baru tau*

Mak budak tu malu dengan perangai suami dia yang tahpape tu. Mak dia sayang sangat dekat budak tu. Budak baik, tak pernah merungut, takmeminta *mcm aku* oh perasannya aku.

Perhatian kepada mak bapak kat luar sana, walaupun anak hang tu tak sempurna, bukan salah dia. Kenapa mesti sampai nak pukul ? Kalau hang ada kat tempat dia, mesti taksuka kena layan mcm tu kan ? Macam la kau tu sempurna sangat. heh

Adam Hafiz. Jaga diri elok elok ya :)
















Sunday, 7 August 2011

Awak, yang Rambut Pelangi tu !

Awak. Iyelah, awaklaa, sape lagi ? Eh, bukan kau laa, perasan.


Si rambut pelangi, Syazwan. *sukahati aku je nak letak, takde censored*
Dia kawan abang aku, same course and everything. Memang member rapat abang aku. Handsome weeyyhh ! *handsome la sangat*. He wears a black dog-like-collar on his neck untuk nampak cool. Jeans yang kadang-kadang-macam-koyak. Pakai seluar pun sampai nampak boxer, ingat macho lah tu. He pierced his ears, lips and entah mana tempat lagi aku tak tau, konon otai. Dia suka perempuan. Duhhh, aku tau la dia straight. I mean,dia memang SUKA perempuan. Awek banyak. Kau nak rambut awek dia warna apa ? Kuning, hijau, merah, traffic light pun ada ! Macam rambut dia jugak. Yeah, dia suka tukar warna rambut. I don't know why.


 


Since aku sorang perempuan dalam family, aku rapat dengan most abang aku punya kawan. Semua okay. Tapi dia ? Tak. Dia taknormal. Kebanyakan orang panggil aku adik sebab entah, kena panggil macamtu nak buat macam mana. Aku takpernah cakap dengan dia sebab aku takut, dia pelik. One day, aku terlanggar dia. Aku takperasan. Dia pun cakap :

'Kau ni buta ke apa ?'

'Eh, sorry sorry. Taksengaja'

'Walk with your eyes open, bukan guna kepala lutut kau'

'Erkk. Okay'


Dah. Kitorang blah, ikut haluan masing masing.*seram baii* Then aku cerita dekat Ben. Ben senyum and cakap; 


'Dia memang macam tu, dia taksuka perempuan pakai tudung. Adik pernah tengok awek awek dia kan, normal tak ?'

'Tak'

'Sebab tu laa dia kasar dengan adik tapikan dia sebenarnya baik sangat, jaga solat dia, tolong orang tua, dengan parents dia, pergh, anak soleh, puasa penuh kut ! Gempak tak ?

'Dia teruk sangat ke ?'

'Emm, entahla. Dah ramai tegur tapi dia cam relax je. Entah. Dia extreme siket ngan girls. Fahamfaham jela eh'

'Oh, okay. Faham'

Macam tu rupanya, tapi pelik sebab dia boleh jadi spoil macam tu. Syazwan ni anak tunggal. Rapat dengan mak ayah dia. Ni pun dompet tebal jugak. Berapa juta tahun lepas tu, aku mula 'bercakap' dengan dia. Bukan conversation yang biasa, just cakap siket je *still seram* but its a start..



Cheers