Wednesday, 24 August 2011

DSLR vs POLAROID

and you don't even know how to use that damn camera

To my little not-that-smart sisters,

Akak tau korang semua anak orang kaya. Duit boleh kasi makan lembu, your clothes semua pakai buang, being pampered by your loving parents 24/7, nak makan pun pakwe suap, semua benda bibik kena uruskan, demand nak kereta mahal. But.. 

is it REEEAAALLYYY necessary to bring your lame camera to school with no particular reason ? I mean, seriously lah wahai adik adik sekalian, bawak just nak show off camera lu jeee ? Tahpape. Yeah, akak tau korang ada hak masing masing nak bawak benda haram tu. Tapi takperlulah bawa ke sekolah. Haritu, akak ada pergi sekolah adik sepupu akak and guess what ? HAHAH, you've guessed it right. Semua dok nak menyanjung camera DSLR korang yang buruk tu. Kalau memang kelab photography ke, ahli redaksi majalah sekolah whatever ke, memang pro ke, boleh la nak consider.Tapi akak nak cakap kat golongan seperti gambar di atas tu..

SHOW OFF ! padahal TAK GHETI GUNA pun :P   .lawak betul.



Dear old fashioned little sisters,

Akak pun ada tau DSLR tu, but takpernah pulak nak bawak ke hulu ke hilir benda tu, bawak pergi kelas ke hape.. Penting sangat ke ? Kat sekolah nanti korang sibuk nak fikir keselamatan cam korang yang huduh tu. Akak tau korang semua memang camwhore. Don't worry, akak ada ramai kawan macam tu termasuk akak sekali. Tak salah kan ? Nak amik gamba ngan BFF ? Tapi adik semua bawak cam tiap2 hari, entoh le nak tunjuk hebat kat sape. Nak amik gamba member korang tiap2 hari ? Mengarut.

Hmmph, lantak korang la.



POLAROIDS ARE COOL :D HAHAHAHA, NOOB !
 .really love em.

ya, akak tau ni cam zaman nenek moyang hang dulu.
Who cares ?







upgraded/new version polaroids


I want 'em all ! <3
jangan risau, takmahal pun ;)



CLICK these lomo cam shops : *mestilah ada banyak kedai lagi tapi cari sendiri lah*



Analogue Kaki

2 comments:

  1. kerja dulu. dapat duit, melabur ! MWAHAHAHAHAHA ! :D

    ReplyDelete

Solat penuh harini ?