Sunday, 15 January 2012

From Love To Obsession

Assalamualaikum peepos :D


Emmm, aku suka sangat kat kucing. Sebab dia berbunyi MIAAAWWW ! :D HAHAHAHAHAHA.
well, aku memang suka binatang and aku tak tahu kenapa and bila aku on Youtube, bukan lah aku selalu dengar lagu pun tapi dok usha natang natang. So, ada satu hari ni aku ada terbuka video pasal parrotlet *mcmni ke eja ?* Biarlah. Then, aku rasa macam wow ! NAK SEKOR ! Eh, tak. Nak banyak ekor ! :D


Pastu jumpa pasal anak burung hantu pulak. OMAIGOD. SO CUTE :O And aku ada buat list natang yang aku nak bela satu hari nanti and i have no idea when im gonna buy em. And duhhhh. Duit yo. 


So, here's the list of animals that I WANT :D The one with * is a must ! 

  • Cat*
  • Snake*
  • Iguana*
  • Ferret*
  • Owl*
  • Sugar Glider*
  • Parrot
  • Mices* -to feed the snake :)
  • Hamster
  • Guinea Pig -why pig ? 
  • Fox*
  • Chinchilla
  • Turtle
  • Rabbit
  • Tiger -LOL :D really want one
  • Horse -need stable at the back of my house XD
  • Otter -can i ?

I can turn my house into a mini zoo yaaww ! :D It'll be a dream come true :) So yeah, i wanna keep a tiger in my house and i know laa. Impossible. But who knows ? God's will, InsyaAllah ;)

When i was emm bout 10-12 years old ? I have always wanted to be a zookeeper and sometimes a vet. Yeah, kinda lame and like-so-whatever T.T I don't know, i just can't resist. I love those furry / hairless / short / tall / smelly animals :D hihihihi and even dreamt about buying the Zoo Negara. HAHAHAHAHHAHA :D So sweeeeeeeeeeeeeeeeeetttt :) *how annoying*




ps : what pet would you like to have ? :D





11 comments:

  1. seriously, tiger?haha...i wish u luck girl.jangan main-main,nanti kene ngap! ha,nyesal pulak...kehkehkeh...

    ReplyDelete
  2. @Mr.Clive thanks ! :D hihihi, kena bela dari kecik dulu ! :D

    ReplyDelete
  3. tapi harimau takleh kot.nanti kena tangkap sebab harimau binatang yang dijaga seluruh dunia dengan ketat.

    ambik la burung merpati.kenapa?
    so bila tepon xde kredit,boleh suruh burung tu hantarkan.barulah setail.

    suka tgk movie yang ada gunakan burung untuk hantar msg msg ni.
    mcm kat citer harry potter.haaha

    jimat duit. well, cuma perlu bayar untuk makanan burung tu jer lah.

    tapi kenapa tadi cakap takut ngan blog sy? konpius :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha :D takdelah. saje je commnt mcm tu :D
      oh, ha'ah. harimau mmg lah takboleh. haritu tgk tvanimal planet ke discovery entah. dia vet pastu kena jaga harimau sampai umur berapa entah. best :D

      widget tu saje tak letak. boleh tekan kat kotak 'Follow' kat atas tu ^ warna biru gelap.

      Delete
  4. and letaklah follower widget tu.senang sikit nak keep track update blog ni...huhu :)

    ReplyDelete
  5. http://www.facebook.com/pages/Guinea-Pig-Malaysia-Arkus/326551267375973

    ReplyDelete
  6. owhhh tak tau pulak kat atas tu boleh tekan butang follow! hehe...sebab dah lama da buang bende tu,pasai tu boleh lupe...kehkehkeh...

    ReplyDelete

Solat penuh harini ?