Friday, 23 September 2011

You're Not Perfect But We Still Love You :)

Pergh, kau hengat kau cantik sangat keee ? haktuih !


thanks to matluthfi90 *clickclick*


Okay, kenapa aku letak video tu ?


Sebabnyaaa, aku nak korang sedar walaupun kau hodoh daripada orang lain pun, tak bermakna the world is against you ! Takde sape nak BOO! kau 24/7 sebab kau tak hot macam Megan Fox tu. Kan kan ?


Andai kata kau pakai tudung. Kau kena jaga adab kau nak tutup aurat rite ? Tapi, bila kau tengok minah saleh/gadis melayu yang cantik meletops tunjuk paha putih gebu bak punggung polarbear tak bererti yang kau berada dalam carta terakhir perempuan paling hodoh di dunia :D


Kadang kadang mungkin kau terfikir 'kan best kalau aku jadi minah tu, cantik. Jelesnya akuuuu !' dan secara taklangsng kau terfikir untuk free hair. Cabut tudung tayang dada lu yang asset kecik dan tak seberapa tu. Takpayah laaaa, buang masa lu nak cabut bulu ketiak yang lebat macam hutan hujan tropika tu ! Semata mata nak pakai baju takde lengan tu.


'Eh, aku wax ketiak aku okay !'
Poyo lah kau. Kalau kau wax ketiak kau tu pun tapi kau ni spesis yang jenis berbulu memang konfem tumbuh jugak bulu gorilla kau lepas tu kan ? So ? Kau nak cakap apa lagi ?


'Kulit aku gelap, aku malu. Nak kulit macam minah korea tuu. Huhu :( '
HELLOO !! Kau ingat yang menang miss universe 2011 tu kulit putih ke ? Korang rabun ayam ye ? Meh aku kasi kau tengok gamba..



Kulit dia gelapkan ? Dia cool je. Jadi, korang takpayah laa fikir sangat yang kulit gelap takboleh bergaya nak melawo tu sume. Boleh jeeee ;) Tingkatkan keyakinan diri anda !

'Alaaa, tapi aku pendek. Kau nak cakap apa ? Hah hah !' 



Cool pulak aku tengok gamba lalat ni. HIHIHIH. Hoi, kalau kau pendek pun apa masalah nya ? Tak boleh hidup ? Tak boleh capai benda tinggi ? Suruh la orang lain amikkan. Pakai kerusi ke tangga. Pemalas. Oh, kau nak cakap orang pendek susah nak pesyen pesyen tu ? LAAAAAA, habistu wedges&heels tu sume apa function ? Tayang je ? Takpun korang pakai la shoe lift tu. Ada je. Jangan la jeles orang tinggi je boleh jadi model. Selalunya orang pendek ni comel comel ! :D heheheh. Cari la pakaian yang sesuai. 

Fakta : French women are petite but they're so fashion conscious.


'Aku gemuk, lagi masalah tau, susah nak cari saiz baju..hmm'
Gemuk. Okaylah macam nilah. Amek jalan alternatif untuk kuruskan badan macam senaman, diet and so on. Benda basic tu semua ah kan ? :) Jangan cari alasan dan paling penting jangan obses sangat nak kuruskan badan sampai nak muntahkan balik apa yang korang makan. Tak elok tau ! *bulimia*. Tapi kalau kau nak cakap yang tu keturunan, takdir ke hape dan kau sedih sebab terfikir masa depan kau hancur musnah sebab saiz badan yang besar. Tu semua bullshit ! Aku ada sepupu yang memang super besar la weyh, obese. But, people loved him because of his manners and kalau dia ada awek pun takpeliklah kan ? :D


Conclusion : Be yourself and people will love you :D for who you are !
Ada ke orang yang sempurna atas bumi ni ? TAAK ! So don't worry, be happy :)




5 comments:

Solat penuh harini ?